Σουφλέ με ταλιατέλες

Υλικά συνταγής

Να μια ωραία συνταγή για σουφλέ με παρμεζάνα και ταλιατέλες.

Παίρνουμε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το μισό βούτυρο και τη μισή παρμεζάνα από τα υλικά μας.

Μόλις λειώσει καλά η παρμεζάνα, κοσκινίζουμε σιγά σιγά το αλεύρι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.

Μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το γάλα σταδιακά και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιόμορφο.

Τέλος, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα, τους κρόκους των αυγών και το υπόλοιπο βούτυρο.

Παράλληλα, βράζουμε τις ταλιατέλες, όχι για πολύ ώρα αλλά για 5-6 λεπτά το πολύ γιατί θα τις φουρνίσουμε και δεν θέλουμε να λασπώσουν.

Στραγγίζουμε τις ταλιατέλες σε ένα σουρωτήρι και έπειτα τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα μας όπου ανακατεύουμε.

Έπειτα, αδειάζουμε τις ταλιατέλες σε ένα μεγάλο πυρέξ.

Τέλος, παίρνουμε τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

Αδειάζουμε την μαρέγκα πάνω στις ταλιατέλες και ανακατεύουμε ελαφρά.

Ψήνουμε τις ταλιατέλες σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180-200 βαθμούς ή μέχρι να ροδίσουν.

Το σουφλέ με ταλιατέλες είναι έτοιμο. Το σερβίρουμε ζεστό και το τρώμε αμέσως!

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.8 (Ψήφοι: 5)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: