Ταραμοκεφτέδες, λιχουδιά για το ουζάκι και τη νηστεία

Υλικά συνταγής

Αυτή εδώ είναι μια υπεροχή και αρκετά εύκολη συνταγή για ταραμοκεφτέδες, που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάκτυλα σας. Ιδανική για τους φίλους του τάραμα, αλλά και αν ψάχνετε κάτι ωραίο και νηστίσιμο για την περίοδο νηστείας.

Υλικά Συνταγής

  • 150 γρ. ταραμάς
  • 200 γρ. ψίχα ψωμιού βρεγμένη
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • λίγο φρέσκο δυόσμο
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • ηλιέλαιο

Πως φτιάχνουμε τους ταραμοκεφτέδες

Αρχικά, ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τα κρεμμυδάκια μας.

Επίσης ξεπλένουμε λίγο τον ταραμά μας.

Στη συνέχεια, τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπωλ μαζί με τον ταραμά, την ψίχα ψωμιού και τις 3 κουταλιές αλεύρι.

Ζυμώνουμε το μείγμα πάρα πολύ καλά μέχρι να γίνει σφικτό και τα υλικά να έχουν απλωθεί παντού.

Αμέσως μετά, ξεκινάμε να πλάθουμε τους ταραμοκεφτέδες μας και τους αλευρώνουμε.

Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά με το λάδι για να κάψει, και ρίχνουμε μέσα τους κεφτέδες.

Με ένα τρυπητό γυρνάμε τους ταραμοκεφτέδες να ψηθούν καλά.

Μόλις τηγανιστούν καλά και από τις δυο πλευρές, βγάζουμε τους ταραμοκεφτέδες μας από το τηγάνι.

Τους βάζουμε σε μια ωραία πιατέλα και τους απολαμβάνουμε όσο είναι ακόμα ζεστοί.

Καλή μας όρεξη!

 

Συμβουλές για καλούς ταραμοκεφτέδες

  • Δεν ξεχνάμε προτού τους σερβίρουμε να τους αφήσουμε πρώτα σε ένα χαρτί για να στραγγίσουν.
  • Είναι από τους καλύτερους ουζομεζέδες.
  • Μπορούμε αντί για ταραμά να χρησιμοποιήσουμε και ταραμοσαλάτα.

Άλλες συνταγές για ταραμά ή κεφτέδες

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής