Τούρτα φράουλα, φανταστική συνταγή για σούπερ γενέθλια!

Συνταγή από eleni | Ενημερώθηκε στις 23/02/2019

Ώρα για γενέθλια και πάρτυ και δώρα και χαρές! Τι καλύτερο από μια χειροποίητη τούρτα; Αυτή εδώ είναι μια τέλεια συνταγή για τούρτα φράουλα, που δοκίμασα στα γενέθλια της κόρης μου και πέτυχε! Είναι δροσερή, χωρίς να είναι λιγωτική, με φανταστική κρέμα βανίλιας και σάλτσα φράουλας που φτιάχνεται αρκετά γρήγορα.  Θα γίνει η αγαπημένη σας τούρτα!

Υλικά για το παντεσπάνι

  • 5 αυγά
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 3/4 κούπα αλεύρι
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ μπέικιν

Υλικά για το σιρόπι

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • 1 κ.γ χυμό λεμονιού
  • 1 βανίλια

Υλικά για την κρέμα βανίλια

  • 500 γρ. φυτική κρέμα (την πράσινη)
  • 100 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 1 φακελάκι γκαρνί ή μόρφατ σκόνη βανίλια
  • 2 βανίλιες
  • 1 ζαχαρούχο γάλα

Υλικά για την κρέμα φράουλα

  • 700 γρ.φράουλες
  • 8-9 κ.σ ζάχαρη
  • 1 γεμάτη κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια
  • 2-3 κ.σ κονιάκ ή ποτό φράουλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάμε αυγά με ζάχαρη και αλάτι 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τα στερεά υλικά κοσκινισμένα ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα 26-28 εκ. αβουτύρωτη στρωμένη με λαδόκολα και ψήνουμε στους 180 20 λεπτά περίπου.

Βράζουμε το σιρόπι 1 λεπτό μόνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μπλέντερ ρίχνουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ να γίνουν πολτός.

Αν δε θέλουμε τα σποράκια της φράουλας, περνάμε τον πολτό μεσα από μια σίτα πιέζοντας με σπάτουλα σιλικόνης.

Ρίχνουμε τον πολτό σε κατσαρόλα, την βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει μέχρι να «δέσει» η κρέμα.

Προσθέτουμε το ποτό και τη βανίλια.

Την αδειάζουμε σε ένα μπολ, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα με το γαλα τις βανίλιες και το γκαρνι σε σαντιγί και προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα.

Σε μια πιατέλα βάζουμε ένα τσέρκι και στήνουμε την τούρτα βάζοντας σε στρώσεις παντεσπάνι, σιρόπι, κρέμα βανίλιας και σάλτσα φράουλας. Μετά πάλι: παντεσπάνι, σιρόπι, κρέμα βανίλιας αλλά όχι σάλτσα φραόυλας. Τέλος βάζουμε ξανά παντεσπάνι, σιρόπι, κρέμα βανίλιας και τελειώνουμε με σάλτσα φράουλας.

Βάζουμε την τούρτα να παγωσει στην κατάψυξη για 1-2 ωρες και την ξεφορμάρουμε.

Αν θέλουμε καλύπτουμε και τα πλαινά μέρη της τούρτας φράουλα με κρέμα βανίλιας και γαρνίρουμε με ροζέτες από την ίδια κρέμα η οποία θα φτάσει ακριβώς και για το γαρνίρισμα!

Η δική μου τούρτα φράουλα

Συμβουλή

Μπορούμε, αντί να κάνουμε τις φράουλες πολτό, να τις κόψουμε φετάκια και να τις ρίξουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικα να δέσουν σε μια ελαφριά σάλτσα.

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.1 (24 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας