Τσουρέκια με ζαχαρούχο, αφράτα και υπέροχα!

Υλικά συνταγής
Τσουρέκια με ζαχαρούχο, υπέροχη συνταγή!

Η συνταγή για τσουρέκια για την οποία μιλάνε όλοι! Αφράτα τσουρέκια με ζαχαρούχο γάλα, μια διαφορετική συνταγή που θα την λατρέψετε! Λίγη προσοχή, στην παρακάτω συνταγή μετράμε όλα σχεδόν τα υλικά για τα τσουρέκια μας με τη συσκευασία του ζαχαρούχου! Φαίνεται περίεργο, αλλά είναι αποτελεσματικό. Δοκιμάστε αυτήν τη συνταγή και θα δείτε ότι θα «βγάλετε» τσουρέκια που θα κάνουν συγγενείς και φίλους να θέλουν κι άλλο!

Υλικά Συνταγής

  • 3 κιλά αλεύρι
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • Δυόμιση κουτάκια ζάχαρη (από την συσκευασία του ζαχαρούχου το μετράμε!)
  • 3 κουτάκια ζεστό νερό
  • 2 βανίλιες
  • 6 αυγά
  • 2 κουτιά σπορέλαιο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κακουλέ σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη σε σκόνη
  • Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 200 γρ. μαγιά νωπή
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • Αμύγδαλο φιλέ για το πασπάλισμα λίγο πριν το ψήσιμο

Εκτέλεση Συνταγής

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα, την ζάχαρη, τις βανίλιες και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το σπορέλαιο.

Παράλληλα, σε ένα δοχείο διαλύουμε την μαγιά στο ζεστό νερό (προσοχή ζεστό και ΟΧΙ καυτό) μέχρι να ενοποιηθούν τα 2 υλικά.

Σε μια μεγάλη λεκάνη (προσοχή μην το βάλετε στην κουζινομηχανή, αν έχετε, γιατί δεν θα χωρέσει!) ρίχνουμε τη μαγιά με το νερό και προσθέτουμε το ζεστό μείγμα από το κατσαρολάκι.

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά σιγά-σιγά, και φυσικά το αλεύρι.

Ζυμώνουμε καλά τα τσουρέκια μας και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό περιβάλλον για περίπου 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει. Ο χρόνος εξαρτάται από τη θερμοκρασία του δωματίου που θα το διατηρήσουμε!

Αφού φουσκώσει η ζύμη μας, την χωρίζουμε σε τόσα μέρη όσα τα τσουρέκια που θέλουμε να φτιάξουμε!

Πλάθουμε τσουρέκια σε πλεξούδες ή ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε και τα αφήνουμε για λίγο να φουσκώσουν πάλι.

Αλείφουμε την επιφάνεια κάθε τσουρεκιού με αυγό και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ. Αν θέλουμε μπήγουμε και από ένα βαμμένο αυγό. Ε, για το Πάσχα είναι ό,τι πρέπει!

Τοποθετούμε σε λαδόκολλα ή σε φύλλο σιλικόνης και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα τσουρέκια.

Με αυτό το τσουρέκι, απλά θα ξετρελαθείτε!

Τα περιβόητα τσουρέκια με ζαχαρούχο είναι έτοιμα!!!!

Καλή σας απόλαυση!

Συμβουλές για καλό τσουρέκι

  • Ο χρόνος που θα αφήσουμε τη ζύμη για να φουσκώσει εξαρτάται από την εξωτερική θερμοκρασία. Συνήθως 2 ώρες αρκεί.
  • Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος των τσουρεκιών που φτιάξαμε!
  • Αφού ψηθούν και κρυώσουν, τυλίγουμε τα τσουρέκια με μεμβράνη για να διατηρηθούν για περισσότερο καιρό (αν προλάβουν να μείνουν και δεν τα φάτε!)
  • Τα τσουρέκια μπαίνουν και στην κατάψυξη για να τα απολαύσετε αργότερα! Αν μείνει τίποτε δηλαδή!

Άλλες συνταγές για τσουρέκι

Εύκολα πασχαλινά τσουρέκια

Τσουρέκι, η κλασική συνταγή

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.5 (Ψήφοι: 13)
Κατηγοριοποίηση συνταγής