1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Από ALEXANDRA, 20 Απρ 2019

Αυτή εδώ είναι μια απλή και γρήγορη συνταγή για λαζαράκια με γέμιση. Πάρτε τα παιδιά σας στην κουζίνα και φτιάξτε τα μαζί τους. Τα υλικά είναι για πολλά λαζαράκια, οπότε αν θέλουμε τα μειώνουμε ανάλογα.

Από litsa, 21 Δεκ 2018

Το Χριστόψωμο δηλαδή το «ψωμί του Χριστού» το έφτιαχναν στα σπίτια όλης της Ελλάδας, την παραμονή των Χριστουγέννων. Είναι ένα ψωμάκι που φτιάχνεται με ευλάβεια και συνήθως με ειδική μαγιά από ξερό βασιλικό, και μυρωδικά όπως γλυκάνισο και μαχλέπι ή μαστίχα. Στην Αρκαδία πάντως το φτιάχνουν με προζύμι. Γενικά, θεωρείται δύσκολο ψωμί γιατί θέλει αρκετό ζύμωμα και ξεκούραση για να φουσκώσει η ζύμη. Η κύρια διαφορά του Χριστόψωμου όμως από τα υπόλοιπα ψωμιά είναι η «διακόσμηση» της επιφάνειάς του με σταυρούς ή άλλα «πλουμίδια» όπως τα λένε...

Από mpampas-dimitris, 24 Ιαν 2016

Θέλετε να φτιάξετε στο σπίτι σας ψωμί ζεστό, τραγανό και πεντανόστιμο; Αυτή εδώ η συνταγή για ψωμί χωρίς ζύμωμα στη γάστρα είναι τέλεια και πολύ εύκολη, αφού πραγματικά δε χρειάζεται καθόλου ζύμωμα! Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

Από mama-katerina, 2 Απρ 2015

Το Πάσχα στην Ελλάδα τρώμε αρνί, πασχαλινά αυγά, τσουρέκια, σοκολατένια αυγά και φυσικά τα πασχαλινά κουλουράκια. Αυτή εδώ είναι μια πολύ καλή συνταγή για παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια που την έχουμε δοκιμάσει άπειρες φορές. Δείτε πόσο εύκολα τα φτιάχνουμε!

Από mama-katerina, 6 Μαρ 2014

Τα σκαλτσούνια είναι ένα νηστίσιμο παραδοσιακό γλυκό. Είναι εύκολα στην παρασκευή τους και εδώ θα δούμε μια δοκιμασμένη συνταγή της μαμάς.

Οι νέες συνταγές μας