Σαλάτα δροσερή με ρόκα, ραντίτσιο και γκοργκοντζόλα

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 02/08/2023

Η σαλάτα που κάνει τη διαφορά! Περιέχει ρόκα, το καλοκαιρινό ραδίκι ραντίτσιο και το διάσημο πλέον Ιταλικό τυρί γκοργκοντζόλα. Εύκολη και χορταστική. Συνοδέψτε την με ένα ποτήρι κρασί, λίγο ψωμάκι φρέσκο και θα έχετε ένα πλήρες γεύμα.

Υλικά συνταγής

  • 225 γρ. μπέικον, χοντροκομμένο αφού αφαιρέσετε το λίπος
  • 2 μεγάλες σκ. σκόρδο, χοντροκομμένο
  • 75 γρ. φύλλα ρόκας
  • 75 γρ. ραντίτσιο
  • 50 γρ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
  • 115 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά σοτάρουμε το μπέικον και το σκόρδο σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει το λίπος του μπέικον.

Δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι το μπέικον και το σκόρδο να γίνουν τραγανά.

Τα βγάζουμε με μια μια τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Χοντροκόβουμε τη ρόκα και το ραντίτσιο σε μια σαλατιέρα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε από πάνω τα καρύδια, το μπέικον, το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Κουνάμε λίγο τη σαλατιέρα, για ν’ ανακατευτούν τα υλικά.

Έπειτα θρυμματίζουμε πάνω από τη σαλάτα, την γκοργκοντζόλα.

Ξαναβάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το καθαρίσουμε από το λίπος του μπέικον και κατόπιν προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βαλσαμικό ξίδι.

Όταν αρχίσει να «τσιτσιρίζει», το ρίχνουμε στη σαλάτα και σερβίρουμε αμέσως, χωρίς ν’ ανακατέψουμε τη σαλάτα στη σαλατιέρα.

Η σαλάτα μας είναι έτοιμη.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για έξτρα γεύση μπορούμε να προσθέσουμε στη σαλάτα λίγο ρόδι και καρύδια.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας