Χταπόδι κρασάτο κατσαρόλας

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Το κρασάτο χταπόδι στην κατσαρόλα είναι από τα πιο ωραία εδέσματα, είτε το χειμώνα είτε το καλοκαίρι. Η παρακάτω συνταγή είναι πολύ εύκολη, αρκεί να έχετε ένα καλά χτυπημένο χταπόδι (για να μαλακώσει στην κατσαρόλα).

Αρχικά, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν.

Έπειτα, προσθέτουμε το χταπόδι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 3-4 λεπτά.

Μετά, σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Σκεπάζουμε καλά την κατσαρόλα ώστε να μην φεύγουν οι υδρατμοί και βράζουμε το χταπόδι σε χαμηλή φωτιά για 50 περίπου λεπτά.

Όταν δούμε ότι το κρασάτο χταπόδι έχει μαλακώσει, είμαστε έτοιμοι!

Σερβίρουμε με καβουρντισμένο χωριάτικο ψωμάκι και καλή μας όρεξη!

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: 

Σχόλια

Εικόνα: eleni

μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εικόνα: dimitris

Προσοχή στο χταπόδι που αγοράζετε. Αν δεν είναι αρκετό "χτυπημένο" τότε δεν θα βράσει με καμία δύναμη.


Βρείτε τις συνταγές μας παντού