Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Πλένουμε καλά το χταπόδι, και το βράζουμε με το ζουμί του σε σιγανή φωτιά. Θα χρειαστεί τουλάχιστον μία ώρα βράσιμο - και αν δείτε ότι δεν τρυπιέται καθόλου αφήστε το λίγο ακόμα!

Επειτα, όταν το χταπόδι έχει αρχίσει να μαλακώνει, προσθέτουμε ένα ποτηράκι ξύδι και μια κούπα κρασί λευκό. Το αφήνουμε να πιει το κρασάκι του, και μόλις γίνει αυτό, κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια.

Ύστερα, τρίβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και τις ντομάτες, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι. Αφήνουμε το χταπόδι να «σωταριστεί» για λίγο σε χαμηλή φωτιά.

Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τη δάφνη, και λίγο νερό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση όλα τα υλικά.

Στο τέλος, όταν δούμε ότι το χταπόδι τρυπιέται καλά, προσέχουμε να έχει κρατήσει ανάλογο ζωμό για να βράσουμε το μακαρονάκι. Ρίχνουμε λοιπόν το κοφτό μακαρονάκι στην κατσαρόλα και βράζουμε μαζί με το χταπόδι για 10 λεπτά. Οι μερακλήδες σε αυτό το σημείο θα προσθέσουν λίγο κρασί ακόμα...

Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Καλή μας όρεξη!

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες: 
Χρόνος ψησίματος: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
20 λεπτά προετοιμασία

Προσθήκη νέου σχολίου

Μοιραστείτε το!


Βρείτε τις συνταγές μας παντού