Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή για παγωτό που θα σας αρέσει πολύ. Αν είστε λάτρης των ξηρών καρπών το παγωτό φιστίκι είναι ότι πρέπει! Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!
Υλικά συνταγής
- 4 μισή φλ. γάλα
- 7 κρόκοι αυγών
- 1 μισή φλ. περίπου ζάχαρη
- Μισό φλ. κουαντρό
- Μισό φλ. φιστίκια Αιγίνης, για γαρνίρισμα
- Χρώμα
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά βάζουμε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύουμε συνεχώς.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει, προσοχή να μην βράσει.
Κατόπιν, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τις βανίλιες.
Τέλος, αφήνουμε να κρυώσει, προσθέτουμε το λικέρ, το χρώμα και είτε το βάζουμε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνουμε με το πιρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε στην παγωτομηχανή.
Γαρνίρουμε με τα φιστίκια Αιγίνης.
Το παγωτό φιστίκι είναι έτοιμο.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Για περισσότερη νοστιμιά μπορούμε να γαρνίρουμε το παγωτό με σιρόπι σοκολάτας ή αποξηραμένα φρούτα.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για παγωτό
- Το πιο δροσιστικό παγωτό σοκολάτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
- Υπέροχο παγωτό βανίλια
- Εύκολο παγωτό φράουλα
- Διαφορετικό παγωτό με γεύση πεπόνι
- Σπιτικό παγωτό, με στιγμιαίο καφέ!