Σπετζοφάι με λουκάνικα και φασόλια

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Η συνταγή για ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό με πλούσια γεύση. Σπετζοφάι με λουκάνικα και φασόλια. Ο συνδυασμός µε τους γίγαντες και το λουκάνικο είναι εκπληκτικός. Ένα πιάτο άκρως γευστικό και χορταστικό!

Υλικά συνταγής

  • 600 γρ. λουκάνικα με πράσο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 2 σκ. σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 πράσο, κομμένο σε ροδέλες
  • 6 κλων. σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 160 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια
  • 100 γρ. κόκκινο κρασί
  • 400 γρ. φασόλια, βρασμένα
  • 600 γρ. ντοματοχυμό, συμπυκνωμένο
  • 200 γρ. ντοματάκια, ψιλοκομμένα
  • 450 γρ. καυτό νερό μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει 1 κύβο λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρουμε το πράσο, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν (για 5 λεπτά περίπου).

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λουκάνικα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα λίγο ακόμη, γυρνώντας τα λουκάνικα μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν εσωτερικά.

Σβήνουμε με το κρασί.

Κατόπιν προσθέτουμε τις πιπεριές, τον ντοματοχυμό, τα ντοματάκια, το σέλινο, αλατοπίπερο και το καυτό νερό.

Βράζουμε για 10 λεπτά.

Τέλος προσθέτουμε και τα φασόλια και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.

Σερβίρουμε το σπετζοφάι καυτό.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αντί για κόκκινη πιπεριά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πράσινη.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για σπετζοφάι

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (3 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας