Διαφορετικό σπετσοφάι με χταπόδι

Υλικά συνταγής

Μια εύκολη συνταγή για ένα πιάτο που θα σας μείνει αξέχαστο. Διαφορετικό σπετσοφάι με χταπόδι. Ένα ιδανικό φαγητό που συνδυάζει μοναδικές γεύσεις. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1 χταπόδι (1 κιλό περίπου)
  • Μισή κούπα ξύδι
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • Μισό κιλό πιπεριές κέρατα
  • 3 πιπεριές (1 πράσινη, 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά), σε κομμάτια
  • 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 80 γρ. περίπου λευκό κρασί, ξηρό
  • Μισό κ.γλ. πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, βράζουμε το χταπόδι σε νερό που να το σκεπάζει, με το ξύδι, για 1 ώρα περίπου, ώσπου να μαλακώσει.

Το στραγγίζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και αφαιρούμε τις μαύρες μεμβράνες, προσέχοντας να μη φύγουν οι βεντούζες.

Στη συνέχεια, το κόβουμε σε κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πιπεριές κέρατα.

Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Στο ίδιο ελαιόλαδο, ρίχνουμε και σοτάρουμε τις πολύχρωμες πιπεριές.

Στο μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και κατόπιν σοτάρουμε το χταπόδι.

Το σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί το οινόπνευμα.

Έπειτα, ανακατεύουμε την κέτσαπ μέσα στην ντομάτα και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα, μαζί με το πιπέρι καγιέν.

Αφήνουμε 15 λεπτά επάνω στη φωτιά, ώσπου να δέσει η σάλτσα.

Μετά, ρίχνουμε κι ανακατεύουμε τις χρωματιστές πιπεριές.

Τέλος, σερβίρουμε το σπετσοφάι.

Αραδιάζουμε τις πιπεριές κέρατα ακτινωτά, σε μια στρογγυλή πιατέλα και ρίχνουμε στο κέντρο τη σάλτσα με το χταπόδι και τις χρωματιστές πιπεριές και σερβίρουμε αμέσως.

Το σπετσοφάι με χταπόδι είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Συνοδεύουμε το σπετσοφάι με ρύζι ή πιλάφι.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για σπετσοφάι

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.7 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: