Σπετσοφάι αλλιώτικο, πάνω σε πίτα!

Υλικά συνταγής
Σπετσοφάι αλλιώτικο, πάνω σε πίτα!

Μια συνταγή πλούσια σε γεύση και απόλαυση. Σπετσοφάι αλλιώτικο, πάνω σε πίτα! Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε. Το αποτέλεσμα είναι μαγικό.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό λουκάνικα, χωριάτικα
  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο
  • 2 μελιτζάνες, μέτριες
  • 3-4 πιπεριές, πράσινες
  • 2-3 ντομάτες, ώριμες
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 ποτ. κρασί, κόκκινο
  • Λίγα ντοματίνια
  • Λίγο, ελαιόλαδο (τόσο που να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού).
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Καυτερή πιπεριά

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες, το κρεμμύδι σε φέτες τις μελιτζάνες σε κύβους και τις πιπεριές σε μπαστουνάκια.

Αφού ζεστάνουμε ελαφρώς το ελαιόλαδο, τηγανίζουμε τα κομμάτια του λουκάνικου να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.

Στην συνέχεια, μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λουκάνικα και τ' αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο ελαιόλαδο, σοτάρουμε καλά το κρεμμύδι, τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και τα ντοματίνια.

Αφού μαραθούν καλά, ρίχνουμε το κρασί και τ' αφήνουμε να βράσει για 1 με 2 λεπτά.

Τέλος, προσθέτουμε και τα λουκάνικα, τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό κι αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα καλά, αλλά να μην πιει όλο το ζουμί του.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αν επιλέξουμε να το σερβίρουμε πάνω σε πίτα, θα πρέπει να τη βάλουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
  • Αντί για πράσινες πιπεριές, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κόκκινες. Επίσης, στην καυτερή πιπεριά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μπούκοβο ή ταμπάσκο.
  • Εναλλακτικά, βάζουμε και μισή κούπα έτοιμη σάλτσα αντί για ντομάτες.

Άλλες συνταγές

Η συνταγή προέρχεται από το ewoman.gr το οποίο ευχαριστούμε!

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.7 (Ψήφοι: 6)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: