Οι πιο ωραίες συνταγές για μαρμελάδες

Η φύση μας παρέχει όλο το χρόνο φρέσκα φρούτα. Τι πιο ωραίο από το να κλείνεις τη γεύση και τα αρώματα τους σε βαζάκια με σπιτική μαρμελάδα; Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου τα φρούτα είναι συνήθως πιο ζουμερά και γλυκά γίνονται ανεπανάληπτες. Γλυκές, χρωματιστές και γεμάτες αυθεντική γεύση, οι μαρμελάδες αποτελούν μια αγαπημένη συντροφιά σε κάθε τραπέζι.

Ιστορική αναδρομή

Πέρα από την απλότητά τους, κρύβουν μια μακρά ιστορία και μια πλούσια κληρονομιά. Φαίνεται ότι η μαρμελάδα έχει δημιουργηθεί το 1561 από τον γιατρό της Μαρίας, Βασίλισσας των Σκωτσέζων, όταν αναμιγνύεται με πορτοκάλι και θρυμματισμένη ζάχαρη. Μάλιστα, στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι η λέξη μαρμελάδα μπορεί και να προέρχεται από τις λέξεις “Marie est malade” (η Μαρία είναι άρρωστη). Άλλες αναφορές δείχνουν ότι είναι πιθανό η προέλευσή της να προέρχεται από την πορτογαλική λέξη marmelo για τα κυδώνια. Η πορτογαλική λέξη, που σημαίνει «κυδωνόπαστα», προέρχεται από το λατινικό «melimelum», το οποίο με τη σειρά του προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «μελίμηλον».

Βασικά συστατικά της μαρμελάδας

    • Φρούτα
    • Ζάχαρη ή μέλι
    • Όξινη ουσία (συνήθως χυμός λεμονιού)
    • Πηκτίνη (τη συναντάμε κυρίως στη φλούδα, στον πυρήνα των φρούτων ή στα κουκούτσια)

Οι συνταγές για μαρμελάδα είναι άπειρες. Μπορείτε να τις εκτελέσετε κατά γράμμα, ή να δώσετε τη δική σας πινελιά ανάλογα με τα γούστα σας. Σε αυτό το άρθρο μοιραζόμαστε τις 8 από τις πιο απολαυστικές συνταγές για μαρμελάδα!

Μαρμελάδα βερίκοκο με πορτοκάλι, με πολύ ωραία γεύση

Η πιο νόστιμη μαρμελάδα βερίκοκο με πορτοκάλι. Μια μαρμελάδα λίγο διαφορετική από τις συνηθισμένες. Είναι λίγο ξινούτσικη, αλλά τα δύο φρούτα συνδυάζονται υπέροχα, δίνοντας μια πολύ ωραία γεύση. Η συνταγή βγαίνει γύρω στα 4 βαζάκια.

Μαρμελάδα κεράσι, σπιτική όπως της γιαγιάς!

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαρμελάδα, με γλυκόξινη γεύση. Η μαρμελάδα κεράσι είναι από τις πιο αγαπημένες, όπως της γιαγιάς. Ότι καλύτερο για το πρωινό αλλά και για τα γλυκά σας. Όχι μόνο νοστιμίζει αλλά και ομορφαίνει!

Μαρμελάδα φράουλα, σπιτική και φρουτένια!

Φρουτένια, με έντονη γεύση, ξεχωριστό άρωμα, ιδιαίτερη υφή. Προμηθευτείτε φράουλες και φτιάξτε αυτή την υπέροχη συνταγή. Αλείψτε την μαρμελάδα πάνω στο ψωμάκι σας και απολαύστε ένα υπέροχο πρωινό.

Μαρμελάδα λεμόνι, με 5 υλικά!

Αν αγαπάτε το υπέροχο άρωμα του λεμονιού, αυτή η μαρμελάδα θα σας ενθουσιάσει!  Μπορείτε να την απολαύσετε με γιαούρτι ή να την χρησιμοποιήσετε ως γέμιση ή γλάσο σε κέικ λεμονιού.

Μαρμελάδα πορτοκάλι, με τα χεράκια σας

Αρωματική γλυκόξινη, μαρμελάδα πορτοκάλι, η οποία μπορεί να συνοδεύσει το πρωινό σας, το απογευματινό σας τσάι ή καφέ, αλλά και τα γλυκά σας. Με όλη τη σπιρτάδα και το μοναδικό άρωμα των εσπεριδοειδών.

Και συνταγές για γλυκά με μαρμελάδες:

Τάρτα με μαρμελάδα φραμπουάζ, σκέτη απόλαυση!

Η καλύτερη συνταγή για γλυκό που έχετε δοκιμάσει. Τάρτα με μαρμελάδα φραμπουάζ, σκέτη απόλαυση!. Πρόκειται για μια μαρμελάδα με raspberries. Αφράτη και τραγανή ταυτόχρονα. Δοκιμάστε την και δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο.

Μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα δαμάσκηνο, για γλυκατζήδες!

Μια συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε. Τραγανά και αφράτα γεμιστά μπισκότα, με μαρμελάδα δαμάσκηνο. Για μικρούς και μεγάλους «γλυκατζήδες».

Ζάχερτορτε, το περίφημο κέικ σοκολάτας με μαρμελάδα βερίκοκο!

Αυτή εδώ η συνταγή θα σας προσφέρει την πιο γλυκιά απόλαυση! Ζάχερτορτε (Sachertorte), το περίφημο κέικ σοκολάτας με μαρμελάδα βερίκοκο! Πρόκειται για μια από τις πιο διάσημες βιεννέζικες σπεσιαλιτέ. Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το υπέροχο γλύκισμα και δε θα χάσετε!

Οι νέες συνταγές μας