Τάρτα με μαρμελάδα φραμπουάζ, σκέτη απόλαυση!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 03/08/2023

Η καλύτερη συνταγή για γλυκό που έχετε δοκιμάσει. Τάρτα με μαρμελάδα φραμπουάζ, σκέτη απόλαυση! Πρόκειται για μια μαρμελάδα με raspberries, τα οποία μπορείτε να βρείτε εύκολα αυτή την περίοδο. Αφράτη και τραγανή ταυτόχρονα. Δοκιμάστε την και δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο.

Υλικά συνταγής

  • 150 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. αμυγδαλόψιχα, τριμμένη
  • 3 αυγά
  • 1 φακελ. βανίλια
  • 1 κεφαλάκι γαρύφαλλο, κοπανισμένο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • Μισό κ.γλ. σκόνη κανέλα
  • 150 γρ. φυτικό βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια
  • Μισό κ.γλ. ξύσμα λεμονιού  
  • 300 γρ. μαρμελάδα φραμπουάζ

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ετοιμάζουμε τη ζύμη.

Βράζουμε 2 από τα αυγά σφιχτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Στην συνέχεια, τα καθαρίζουμε και λιώνουμε τους κρόκους με το πιρούνι.

Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα, τους λιωμένους κρόκους, τη βανίλια, τη ζάχαρη, το γαρίφαλο, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού.

Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και βάζουμε το ασπράδι από το τρίτο αυγό και το βούτυρο.

Ζυμώνoυμε ώσπου να γίνει η ζύμη σας ομοιογενής.

Τη μαζεύουμε σε μπάλα και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα, να σφίξει.

Έπειτα, απλώνουμε τα 2/3 της ζύμης σε φόρμα για τάρτες.

Βάζουμε μέσα τη μαρμελάδα και την απλώνουμε να πάει παντού.

Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε λωρίδες και τις τοποθετούμε πάνω από τη μαρμελάδα.

Αναμιγνύουμε τον κρόκο αυγού σε μπολ με λίγο γάλα και αλείφουμε με το μίγμα τις λωρίδες ζύμης.

Τέλος, βάζουμε την τάρτα 30 λεπτά περίπου στο ψυγείο και μετά την ψήνουμε 35 με 40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (20 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας