Αυγοκοτόσουπα, Κινέζικη Συνταγή Για Θρεπτική Σούπα

Συνταγή από mama-katerina | Ενημερώθηκε στις 02/05/2022

Αν θέλετε μια γρήγορη συνταγή για χειμωνιάτικη σούπα μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν εδώ την πολύ απλή συνταγή για αυγόσουπα. Προέρχεται νομίζω από την Κίνα αλλά μην σας φοβίζει, βγαίνει πολύ γευστική και αν προσθέσετε και λίγο κοτόπουλο (αντί για κύβο κοτόπουλου) ή και λίγο ρύζι σερβίρεται και ως κύριο πιάτο αυγοκοτόσουπας. 

Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα, ρίχνοντας από την αρχή λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. 

Ταυτόχρονα, προσθέτουμε στο νερό και 1 κύβο ζωμού κότας.

Σπάζουμε αυγά σε ένα τάπερ και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι όπως στην ομελέτα. 

Όταν έχει βράσει το νερό, κρατάμε με το ένα χέρι το τάπερ με τα αυγά πάνω από την κατσαρόλα. Με το άλλο χέρι, βουτάμε το πιρούνι μέσα στα αυγά και με γρήγορες κινήσεις, φέρνουμε το πιρούνι πάνω από την κατσαρόλα, έτσι ώστε το χτυπημένο αυγό που είναι στο πηρούνι να στάζει μέσα στο βραστό νερό.

Όταν κάθε σταλαγματιά αυγού έρχεται σε επαφή με το νερό που βράζει, παίρνει τη μορφή μίας κίτρινης, ημιδιαφανούς «κορδελίτσας».

Με γρήγορες πάντα κινήσεις, αδειάζουμε με το πιρούνι όλη την ποσότητα αυγού από το τάπερ ώστε να στάξει μέσα στο βραστό νερό. 

Χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας και με το πιρούνι, ανακατεύουμε για πέντε περίπου λεπτά το αυγό μέσα στο νερό.

Το ανακάτεμα, πρέπει να γίνεται με γρήγορες, αλλά απαλές κινήσεις, όχι πολύ βαθιά από την επιφάνεια του νερού, αλλάζοντας φορά στο ανακάτεμα, ανά τριάντα περίπου δεύτερα. 

«Δένουμε» ελαφρά τη σούπα μας κάνοντάς την λίγο χυλωτή με μισό ποτήρι νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει ένα κουτάλι του γλυκού αλεύρι.

Ανακατεύουμε για ένα λεπτό ακόμη με το πιρούνι, πάντα με γρήγορες κινήσεις ώστε να μη σβολιάσει καθόλου η σούπα μας. 

Στο «τελείωμά» της ακριβώς, στάζουμε λεμόνι, ανακατεύουμε και την κατεβάζουμε από τη φωτιά. 

Η αυγόσουπα μας είναι έτοιμη. Καλή όρεξη!

Συμβουλές:

  • Αν θέλουμε να κάνουμε την αυγόσουπά μας, πιο πλούσια και πιο γευστική, μπορούμε να την μετατρέψουμε σε αυγοκοτόσουπα. Αγοράζουμε 1-2 φιλετάκια στήθους κοτόπουλου και τα κόβουμε σε μικρά μικρά κομματάκι ώστε να μην ξεπερνούν το μέγεθος μικρών κρουτόν.  Αυτά τα κομματάκια κοτόπουλου βράζουμε αρχικά στο νερό, με λίγο λάδι και αλάτι. Σε αυτήν την περίπτωση φυσικά δεν χρειάζεται κύβος ζωμού, αφού έχουμε και το ζουμί και το κρέας της κότας.  Όλα τα υπόλοιπα βήματα για την αυγόσουπά μας είναι ακριβώς τα ίδια. 
  • Επίσης, αν θέλουμε ακόμη πιο γεμάτη αίσθηση, μπορούμε να προσθέσουμε πολύ λίγο ρυζάκι. Αυξάνονται ωστόσο ακόμη περισσότερο οι θερμίδες και πλέον η σούπα μας έχει τόσα θρεπτικά και γευστικά συστατικά που τρώγεται και ως κυρίως πιάτο και όχι απλώς ως ορεκτικό. 

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.7 (7 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας