Υλικά Συνταγής
Το cheesecake είναι ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά. Υπάρχει σε διάφορες παραλλαγές, ψημένο ή παγωμένο, και σερβίρεται με φράουλες, μαρμελάδα κεράσι ή βύσσινο ή ακόμα και σκέτο. Εδώ θα δούμε μια πολύ εύκολη συνταγή για παγωμένο cheesecake λεμόνι.
Εκτέλεση συνταγής
Αλέθουμε τα μπισκότα στο μίξερ και προσθέτουμε το βούτυρο μέχρι να ενωθούν.
Αδειάζουμε το υλικό της βάσης του cheesecake μας σε ένα γυάλινο πυρέξ και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την κρέμα:
Στο μίξερ ανακατευουμε το τυρί κρέμα, προσθέτουμε το γάλα και την ζάχαρη και ανακατευουμε. Θέλουμε το μείγμα να είναι αρκετά παχύρευστο.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο και τοποθετούμε το πυρέξ στο ψυγείο για 12 ώρες. Θέλουμε η κρέμα του cheesecake να παγώσει αρκετά ώστε να μην ανακατευθεί με το ζελέ που θα απλώσουμε μετά.
Όταν παγώσει αρκετά η κρέμα, διαλύουμε τη σκόνη του ζελέ σε ένα ποτήρι βραστό νερο και αφού κρυώσει λίγο το απλώνουμε στο cheesecake μας ώστε να γίνει μια λεπτή στρώση. Όπως είπαμε το μυστικό του cheesecake, είναι το ζελέ να μην «περάσει» από κάτω στην κρέμα.
Αφού απλώσουμε ομοιόμορφα το ζελέ του λεμονιού να πάει παντού, βάζουμε το cheesecake πάλι στο ψυγείο σε οριζόντια θέση για να κρυώσει.
Τέλος, όταν θέλουμε να σερβίρουμε το cheesecake λεμόνι, κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια και προσθέτουμε στο καθένα μαρμελάδα φράουλας ή ολόκληρες φράουλες!
einai
Θέλω να μου φτιάξεις ένα