Εύκολο ρυζόγαλο με ρύζι γλασέ

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 05/01/2023

Η συνταγή για ένα νόστιμο και θρεπτικό γλυκό. Αυτό το ρυζόγαλο με ρύζι γλασέ θα σας εντυπωσιάσει. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 4 κ.σ. ρύζι γλασέ
  • 1 κ.τσ. νερό
  • 4 κούπες γάλα πλήρες
  • Μισή κούπα ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • Βανίλια
  • Κανέλα

 Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, πλένουμε το ρύζι και το βράζουμε με το νερό για 10 λεπτά.

Ρίχνουμε τις τρεισήμισι κούπες γάλα στο ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη ζάχαρη στο ρύζι.

Κατόπιν διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Βράζουμε το ρυζόγαλο για ακόμη 10 με 15 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει.

Έπειτα, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε για λίγο.

Τέλος σερβίρουμε σε 5-6 μπολ και το πασπαλίζουμε με κανέλα.

Το ρυζόγαλο με ρύζι γλασέ είναι έτοιμο.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Οι ευφάνταστοι δημιουργοί της κουζίνας μπορούν να προσθέσουν πάνω από το ρυζόγαλο κεράσι γλυκό. Ο συνδυασμός είναι απλά θεϊκός!

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Βασικά υλικά

Οι νέες συνταγές μας