Κολοκυθοκεφτέδες, στο πι και φι!

Συνταγή από Μαρακι | Ενημερώθηκε στις 09/09/2019

Αυτή εδώ είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες, που θα λατρέψουν όλοι οι φίλοι των λαχανικών. Ένα πιάτο έτοιμο σε λίγα λεπτά και με λίγα υλικά. Θα σας λύσει τα χέρια!

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι γαλέτα
  • 2 αυγά
  • ηλιέλαιο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Σε ένα μπωλ καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια μας, τα ξεπλένουμε με λίγο νερό και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν.

Μόλις μαλακώσουν αρκετά, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, για να κρυώσουν και να στραγγίξουν.

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αρχίζουμε να τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.

Στη συνέχεια, σε ένα άλλο μπωλ προσθέτουμε τα κολοκυθάκια μας, τα τσιγαρισμένα κρεμμύδια, το τυρί, τη γαλέτα και τα αυγά.

Αλατοπιπερώνουμε και αρχίζουμε να ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα ώστε να φτιάξουμε μια ζύμη με την οποία θα «πλάσουμε» τους κολοκυθοκεφτέδες.

Πλάθουμε λοιπόν τους κεφτέδες σε μέτριο μέγεθος έτσι ώστε να μπορούν να ψηθούν καλά και στο εσωτερικό τους.

Τέλος, σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά, ανάλογα το πόσο καλοψημένους τους επιθυμούμε.

Μόλις γίνουν τους βγάζουμε τους από το τηγάνι και τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα, πάνω σε χαρτί κουζίνας.

Αυτό ήταν, οι κολοκυθοκεφτέδες μας είναι έτοιμοι.

Σερβίρουμε και καλή μας όρεξη!

 

Συμβουλές για τους κολοκυθοκεφτέδες

  • Εάν το μείγμα μας της «ζύμης» μας είναι πολύ υγρό και όχι πηχτό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ή σιμιγδάλι.
  • Μετά το τηγάνισμα, και πριν σερβίρουμε, πρέπει να βάλουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το περιττό λάδι τους. Έτσι θα είναι πιο υγιεινό το φαγητό μας και πιο ελαφρύ.

Άλλες συνταγές για κεφτέδες

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.5 (24 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας