Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή πλούσια σε γεύση. Δοκιμάστε πάση θυσία αυτή την πεντανόστιμη φασολάδα με λαχανικά. Ιδανική για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο. Απλά μοναδική!
Υλικά συνταγής
- 500 γρ. ξερά φασόλια
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 3-4 μέτρια καρότα
- 2 κ.σ. σελινόριζα, κομμένη
- 2-3 στελέχη από σέλινο
- 2 κ.σ. ντοματοπελτές
- 150 γρ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά ξεπλένουμε τα φασόλια και τα μουλιάζουμε αποβραδίς.
Την επόμενη ημέρα, τα ξεπλένουμε πολύ καλά μέσα σε ένα σουρωτήρι που έχουμε βάλει κάτω από τη βρύση.
Στη συνέχεια βάζουμε στην κατσαρόλα σκεπάζοντας τα με μπόλικο κρύο νερό και τα βράζουμε.
Όταν έχουν γίνει κάπως τα φασόλια, αλλάζουμε το νερό με πιο ζεστό.
Εν τω μεταξύ κόβουμε τα κρεμμύδια, το σέλινο και τα καρότα σε λεπτές ροδέλες και τα ρίχνουμε μαζί με το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα.
Έπειτα κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε τη φασολάδα να σιγοβράσει.
Πριν μαγειρευτούν κανονικά, προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ.
Τέλος αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε τη φασολάδα για άλλα 20 λεπτά, πριν τη βγάλουμε από τη φωτιά και τη σερβίρουμε.
Η φασολάδα μας είναι έτοιμη.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Σερβίρουμε τη φασολάδα με ελιές και ταραμοσαλάτα.
Σχετικές συνταγές
- Φασολάδα, η διάσημη σούπα της γιαγιάς
- Παραδοσιακή φασολάδα με χοιρινό και πράσο
- Διαφορετική φασολάδα με μπέικον και λουκάνικο
- Φασόλια γίγαντες με χωριάτικο λουκάνικο στο φούρνο