Διαφορετική φασολάδα με μπέικον και λουκάνικο

Υλικά συνταγής
Διαφορετική φασολάδα με μπέικον και λουκάνικο

Η φασολάδα, αποτελεί ένα από τα παραδοσιακά Ελληνικά φαγητά. Πέρα από τον κλασικό τρόπο όμως, μπορείτε να την φτιάξετε προσθέτοντας μπέικον και λουκάνικο. Θα φτάσετε την γεύση σε άλλα επίπεδα. Η καλύτερη επιλογή για τις χειμωνιάτικες ημέρες. Άκρως χορταστική. Δοκιμάστε την!

Υλικά συνταγής

  • 1 κλαράκι θυμάρι
  • 3 καρότα, ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. λουκάνικα, κομμένα
  • 150 γρ. μπέικον, σε ψιλοκομμένες φέτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2-3 κλωνάρια σέλινο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κιλό φασόλια, ξερά
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο  
  • 250 γρ. ντομάτα, τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, βάζουμε τα φασόλια από την προηγούμενη μέρα στο νερό να μαλακώσουν.

Την επομένη τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν με κρύο νερό.

Στην συνέχεια, προσθέτουμε τα λαχανικά, δηλαδή τα καρότα, το κρεμμύδι, το σέλινο, την τριμμένη ντομάτα, το σκόρδο, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά.

Τηγανίζουμε το μπέικον και τα λουκάνικα με ελαιόλαδο και τα προσθέτουμε μαζί με το ελαιόλαδο τους στη φασολάδα, πριν τελειώσει το βράσιμό της (αν χρειασθεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη).

Αφήνουμε να τελειώσει το βράσιμό της και τη σερβίρουμε ζεστή.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να συνοδεύσουμε την φασολάδα με ρέγκες ψητές, ελιές και λακέρδα.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 4)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: