Υλικά Συνταγής
Αυτή είναι η συνταγή μου για ένα χοιρινό λεμονάτο, λίγο διαφορετικό. Σπιτικό και δοκιμασμένο, αρέσει σε όλους.
1) Τσιγαρίζω το κρέας με λίγο λάδι. Στραγγίζω και χύνω το λάδι. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνω το κρασί με το ζωμό να πάρουν βράση. Εν τω μεταξύ στο κρεμμύδι (ολόκληρο) καρφώνω τα γαρυφαλάκια. Μόλις βράσει ο ζωμός ρίχνω το κρέας, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, το καρότο χοντροκομμένο και τη ρίγανη. Όταν είναι σχεδόν ψημένο ρίχνω και τις πιπεριές να ψηθούν και αυτές.
2) Όταν ψηθεί το φαγητό, αφήνω λίγο ζουμί στην κατσαρόλα και το υπόλοιπο το κρατώ χωριστά (πρέπει να είναι το ζουμί 2/3 ενός ποτηριού, αλλιώς συμπληρώνω με νερό).
3) Σε κατσαρολίτσα λιώνω το βουτυράκι και, ανακατεύοντας συνεχώς, ρίχνω το ζουμί που κράτησα. Ανακατεύω μέχρι να δέσει ελαφρά(δένει όσο στέκεται). Κλείνω το μάτι της κουζίνας. Τότε ρίχνω το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
'Ετοιμο!!
Σερβίρεται με ρυζάκι ή πατατούλες, κρασάκι και απαραίτητα καλή παρέα!
Προτιμώ το ζωάκι μου. Οι
Οτι θες. Το "νόημα" είναι να
Τώρα sorry κιόλας δική μου
mary, αν θέλεις μπορείς να
Σε ευχαριστώ πολύ-πολύ!
μμμμμμμμμμμμμμμ............ Π