Χοιρινο λεμονάτο...αλλιώτικο

Υλικά συνταγής

1) Τσιγαρίζω το κρέας με λίγο λάδι. Στραγγίζω και χύνω το λάδι. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνω το κρασί με το ζωμό να πάρουν βράση. Εν τω μεταξύ στο κρεμμύδι (ολόκληρο) καρφώνω τα γαρυφαλάκια. Μόλις βράσει ο ζωμός ρίχνω το κρέας, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι,το καρότο χοντροκομμένο και τη ρίγανη. Όταν είναι σχεδόν ψημένο ρίχνω και τις πιπεριές να ψηθούν και αυτές.

2) Όταν ψηθεί το φαγητό, αφήνω λίγο ζουμί στην κατσαρόλα και το υπόλοιπο το κρατώ χωριστά (πρέπει να είναι το ζουμί 2/3 ενός ποτηριού, αλλιώς συμπληρώνω με νερό).

3) Σε κατσαρολίτσα λιώνω το βουτυράκι και, ανακατεύοντας συνεχώς, ρίχνω το ζουμί που κράτησα. Ανακατεύω μέχρι να δέσει ελαφρά(δένει όσο στέκεται). Κλείνω το μάτι της κουζίνας. Τότε ρίχνω το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
'Ετοιμο!!

Σερβίρεται με ρυζάκι ή πατατούλες, κρασάκι και απαραίτητα καλή παρέα!!

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.3 (Ψήφοι: 6)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Βασικά υλικά: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: 

Σχόλια

Εικόνα: eleni

μμμμμμμμμμμμμμμ............
Πρωτότυπη συνταγή!

Εικόνα: mary1974

Σε ευχαριστώ πολύ-πολύ!

Εικόνα: dimitris

mary, αν θέλεις μπορείς να ανεβάσεις μια φωτογραφία σου ή ότι άλλο θελεις για να φαίνεται στις συνταγές σου.

Κάνε κλικ από το μενού (πάνω δεξιά) Ο Λογαριασμός μου > Επεξεργασία και ανέβασε ότι εικόνα θέλεις για να σε χαρακτηρίζει στις συνταγές!

Εικόνα: mary1974

Τώρα sorry κιόλας δική μου εννοείς ή γενικά;

Εικόνα: dimitris

Οτι θες. Το "νόημα" είναι να φαίνεται το ...κεφάλι μας δίπλα σε κάθε συνταγή/σχόλιο μας, αλλά αν θες μπορείς να βάλεις κάτι άλλο (π.χ. το κατοικίδιο ζωάκι σου) που να θες να εμφανίζεται σε κάθε συνταγή σου και να σε χαρακτηρίζει :)

Εικόνα: mary1974

Προτιμώ το ζωάκι μου. Οι φωτογραφίες είναι μέσω κινητού και είναι χάλια. thanks

Διαδώστε: