Χοιρινο λεμονάτο...αλλιώτικο

Από mary1974, 14 Ιανουάριος, 2010
Μερίδες

Αυτή είναι η συνταγή μου για ένα χοιρινό λεμονάτο, λίγο διαφορετικό. Σπιτικό και δοκιμασμένο, αρέσει σε όλους.

1) Τσιγαρίζω το κρέας με λίγο λάδι. Στραγγίζω και χύνω το λάδι. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνω το κρασί με το ζωμό να πάρουν βράση. Εν τω μεταξύ στο κρεμμύδι (ολόκληρο) καρφώνω τα γαρυφαλάκια. Μόλις βράσει ο ζωμός ρίχνω το κρέας, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, το καρότο χοντροκομμένο και τη ρίγανη. Όταν είναι σχεδόν ψημένο ρίχνω και τις πιπεριές να ψηθούν και αυτές.

2) Όταν ψηθεί το φαγητό, αφήνω λίγο ζουμί στην κατσαρόλα και το υπόλοιπο το κρατώ χωριστά (πρέπει να είναι το ζουμί 2/3 ενός ποτηριού, αλλιώς συμπληρώνω με νερό).

3) Σε κατσαρολίτσα λιώνω το βουτυράκι και, ανακατεύοντας συνεχώς, ρίχνω το ζουμί που κράτησα. Ανακατεύω μέχρι να δέσει ελαφρά(δένει όσο στέκεται). Κλείνω το μάτι της κουζίνας. Τότε ρίχνω το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
'Ετοιμο!!

Σερβίρεται με ρυζάκι ή πατατούλες, κρασάκι και απαραίτητα καλή παρέα!

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.5 (35 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Κατηγορία συνταγής
Βασικά υλικά

dimitris

πριν από 12 έτη 3 μήνες

Οτι θες. Το "νόημα" είναι να φαίνεται το ...κεφάλι μας δίπλα σε κάθε συνταγή/σχόλιο μας, αλλά αν θες μπορείς να βάλεις κάτι άλλο (π.χ. το κατοικίδιο ζωάκι σου) που να θες να εμφανίζεται σε κάθε συνταγή σου και να σε χαρακτηρίζει :)

dimitris

πριν από 12 έτη 3 μήνες

mary, αν θέλεις μπορείς να ανεβάσεις μια φωτογραφία σου ή ότι άλλο θελεις για να φαίνεται στις συνταγές σου. Κάνε κλικ από το μενού (πάνω δεξιά) Ο Λογαριασμός μου > Επεξεργασία και ανέβασε ότι εικόνα θέλεις για να σε χαρακτηρίζει στις συνταγές!

Οι νέες συνταγές μας