Χοιρινό μπούτι γλασαρισμένο, σκέτη απόλαυση!

Υλικά συνταγής

Μια πεντανόστιμη συνταγή, ιδανική για κάθε περίσταση. Υπέροχο χοιρινό μπούτι γλασαρισμένο. Η απόλαυση έρχεται απο την πρώτη κιόλας μπουκιά. Φτιάξτε το και σίγουρα θα καταπλήξετε τους πάντες!

Υλικά συνταγής

  • 1 μπούτι από γουρουνόπουλο (με την πέτσα, περίπου 3 κιλά)
  • 5–6 σκ. σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • Μισό φλ.τσ. μέλι, θυμαρίσιο
  • Χυμό από 2 πορτοκάλια
  • Χυμό απο 2 λεμόνια
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο, φρέσκο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, με ένα μυτερό μαχαίρι τρυπάμε την πέτσα και μπήγουμε τις φέτες σκόρδου.

Αλατοπιπερώνουμε καλά το μπούτι και το βάζουμε σε ρηχό ταψί ή λαμαρίνα.

Στη συνέχεια, το ψήνουμε καλά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς Κελσίου, σε αντιστάσεις και στην τελευταία σχάρα, για μισή ώρα μέχρι να ροδίσει.

Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, σκεπάζουμε καλά το μπούτι (με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο) και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Μετά, αλείφουμε το μπούτι με το μέλι, το περιχύνουμε με τους χυμούς, προσθέτουμε το δεντρολίβανο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα και 30 λεπτά (αλείφουμε συχνά το μπούτι με τα υγρά του ταψιού).

Τέλος, όταν ψηθεί, το αφήνουμε σκεπασμένο για 20 λεπτά να ανακτήσει τους χυμούς που βγαίνουν στην επιφάνεια με τη μορφή φυσαλίδων.

Το σερβίρουμε ολόκληρο και κόβουμε φέτες στο τραπέζι.

Το χοιρινό γλασαρισμένο μπούτι είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Όσα κιλά είναι το κρέας τόση ώρα θέλει ψήσιμο, συν τα 30 λεπτά για το ρόδισμα στην αρχή.
  • Συνοδεύουμε το κρέας με ρύζι, πατάτες φούρνου ή πουρέ.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: