Χοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα, με πατάτες φούρνου

Υλικά συνταγής
Απολαυστικά χοιρινά μαριναρισμένα σουβλάκια, με πατάτες φούρνου

Αν ψάχνετε για μια συνταγή, με αγνά υλικά για το κυριακάτικο τραπέζι σας, ή απλά για να τσικνίσετε, αυτή εδώ σίγουρα θα την λατρέψετε. Απολαυστικά χοιρινά μαριναρισμένα σουβλάκια, με πατάτες φούρνου. Σκέτη νοστιμιά. Μην χάνετε χρόνο, απλά δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε.

Υλικά συνταγής

Για τα χοιρινά σουβλάκια

  • 700 γρ. μπούτι χοιρινό (κιλότο ή στρογγυλό), κομμένο σε μπουκιές
  • 1 φλ. σπιτική ή έτοιμη μαγιονέζα
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 8 ξύλινα σουβλάκια
  • 1 μεγάλο άνυδρο κρεμμύδι, κομμένο
  • 2 πιπεριές, χρωματιστές
  • 8 ντοματίνια
  • Αλάτι

Για τις πατάτες φούρνου

  • 6 μεγάλες πατάτες, κίτρινες
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, σε ένα γυάλινο μπολ, βάζουμε τη μαγιονέζα, τις φέτες των 2 κρεμμυδιών, το μαϊντανό και τρίβουμε το πιπέρι.

Με ένα κουτάλι, ανακατεύουμε τα υλικά ώσπου να ενωθούν.

Στην συνέχεια προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον για 2 ώρες στο ψυγείο ή ακόμα καλύτερα και από την προηγούμενη μέρα.

Κατά διαστήματα, ανακατεύουμε.

Έπειτα, σκεπάζουμε καλά και το φυλάμε στην συντήρηση του ψυγείου.

Μετά, καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι στα 4 και τα κομμάτια πάλι στην μέση.

Κόβουμε στα δύο τις πιπεριές, αφαιρούμε τις ίνες και τους σπόρους και τις κόβουμε στη μέση και πάλι σε τέταρτα όπως το κρεμμύδι.

Κόβουμε τα ντοματίνια στα δύο. Περνάμε εναλλάξ στα σουβλάκια κρέας, κρεμμύδι, πιπεριά, ντοματίνια. Ξεκινάμε δηλαδή με λαχανικό και τελειώνουμε με λαχανικό.

Αφού τα περάσουμε όλα, τα τοποθετούμε σε πιατέλα και αλατοπιπερώνουμε.

Τα ψήνουμε στα κάρβουνα για 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Συνολικά θέλουν 12 με 15 λεπτά ψήσιμο.

Στην συνέχεια για τις πατάτες μας :

Τις καθαρίζουμε, τις πλένουμε και τις κόβουμε στα 6.

Τις βάζουμε σε κατσαρόλα, σκεπάζουμε νερό και από την ώρα που θα πάρουν βράση, τις βράζουμε για 15 λεπτά.

Θα είναι έτοιμες όταν τρυπιούνται με το πιρούνι.

Έπειτα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις.

Αδειάζουμε το νερό από την κατσαρόλα και την κουνάμε ούτως ώστε να σπάσουν μεταξύ τους οι πατάτες και να κάνουν εξογκώματα.

Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα, τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη και ανακατεύουμε.

Ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά περίπου, ώσπου οι πατάτες να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές εξωτερικά, ενώ μέσα θα παραμείνουν “μελωμένες”.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Δοκιμάστε να συνδυάσετε τα σουβλάκια σας και με ρύζι, πέρα από πατάτες.
  • Για έξτρα νοστιμιά, μπορείτε κατά την διάρκεια του ψησίματος ,να αλείφετε τακτικά τα σουβλάκια με λίγη λαδορίγανη.

Δείτε κι αυτές τις συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.8 (Ψήφοι: 5)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: