Υλικά Συνταγής
Μερίδες
Αυτή εδώ είναι μια πολύ απλή και γευστική συνταγή για κιμαδόπιτα ή πιο απλά πίτα με κιμά. Για τη ζύμη, μπορούμε να βάλουμε μια έτοιμη του εμπορίου ή να φτιάξουμε τη δική μας σπιτική ζύμη.
Σε μπολ ρίχνουμε τον μοσχαρίσιο και τον αρνίσιο κιμά και ζυμώνουμε.
Προσθέτουμε δύο κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την τριμμένη ντομάτα, τις ψιλοκομμένες πιπεριές και 4 κουταλιές μείγμα από ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά με το χέρι.
Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και απλώνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα για να γίνει μακρόστενη και λεπτή.
Πάνω στη ζύμη απλώνουμε τη γέμιση και βάζουμε την πίτα στον φούρνο να ψηθεί στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Επαναλαμβάνουμε για όσες πίτες θέλουμε.
Συμβουλή: Δείτε τις συνταγές για ζύμη.