Κοτόπουλο κοκκινιστό, ζουμερή απόλαυση!

Υλικά συνταγής

Αυτή εδώ η συνταγή για κοτόπουλο κοκκινιστό, μας πάει πίσω στα οικογενειακά τραπέζια και στα φαγητά τις μαμάς. Αυτή η νοσταλγική συνταγή, πέρα την νοστιμάδα που θα μας προσφέρει, θυμίζει την αυθεντική συνταγή της μαμάς που κανένας δεν μπορούσε να αντισταθεί, σε ένα ζεστό πιάτο. Θα την λατρέψετε!

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο
  • 3 μέτριες ντομάτες
  • 400 γρ. φασολάκια
  • 400 γρ. κρεμμύδια
  • 1 κολοκυθάκι μικρο
  • 300 γρ. ελαιόλαδο
  • φύλλα δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά κόβουμε το κοτόπουλο μας σε μεριδούλες, το βάζουμε στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει, μέχρις ότου αρχίζει να κόβεται κάπως.

Ρίχνουμε το λαδάκι μας, το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη και τις 3 ντομάτες αφού πρώτα της ξεφλουδίσουμε και τις περάσουμε από τον τρίφτη.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 15 λεπτάκια.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τα φασολάκια, τα κρεμμύδια μας, αφού όμως πρώτα τα χαρακώσουμε σε σχήμα σταυρού, έπειτα προσθέτουμε και το κολοκυθάκι μας που το έχουμε κόψει από πριν σε κομματάκια.

Αφήνουμε όλα τα υλικά μας να βράσουν μέχρι τα φασολάκια μας να αρχίσουν να λιώνουν.

Την ώρα που βράζουν, ελέγχουμε το νερό της κατσαρόλας να είναι κανονικό, ούτε πολύ αλλά ούτε λίγο.

Τέλος μόλις βεβαιωθούμε ότι τα φασολάκια μας είναι έτοιμα και λιώνουν, τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι και το αφήνουμε να δέσει και να κρυώσει ελαφρώς.

Μπορούμε να συνοδεύσουμε το κοκκινιστό κοτόπουλό μας με ρυζάκι ή πατατούλες τηγανίτες.

Σερβίρουμε και καλή μας απόλαυση!

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: