Σκορδαλιά με πατάτα, η αυθεντική και αξεπέραστη!

Από eleni, 17 Νοέμβριος, 2017
Μερίδες

Αυτή είναι η συνταγή μου για την παραδοσιακή σκορδαλιά, ένα από τα πιο γνωστά ορεκτικά της ελληνικής κουζίνας. Είναι συνδυασμένη στο μυαλό μας με την 25η Μαρτίου όπου ο περισσότερος κόσμος την καταναλώνει μαζί με μπακαλιάρο.  Η σκορδαλιά είναι όμως πολύ εύκολη στην παρασκευή της, οπότε μπορείτε να τη φτιάξετε με πάρα πολλούς συνδυασμούς και σε καθημερινά τραπέζια. 

Τη σκορδαλιά μπορούμε να τη φτιάξουμε με ψωμί αλλά και με πατάτα. Για τη συγκεκριμένη συνταγή επιλέξαμε να βάλουμε πατάτα. Εναλλακτικά αν δε θέλετε να βάλετε πατάτες, μπορείτε να τις αντικαταστήσετε με μουσκεμένη ψίχα ψωμιού!

Για να φτιάξουμε τη σκορδαλιά με πατάτα, ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία.

Καθαρίζουμε το σκόρδο και το λιώνουμε.

Προσθέτουμε τις πατάτες και πολτοποιούμε το μίγμα μας.

Προσθέτουμε 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι και συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο.

Προσοχή, δε σταματάμε το χτύπημα μέχρι να βάλουμε όλο το ελαιόλαδο!

Η σκορδαλιά είναι έτοιμη! Τη σερβίρουμε γαρνιρισμένη με ελιές!

Συμβουλή: Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα και λίιιιγο λεμόνι.

Σχετικές συνταγές για τη σκορδαλιά

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.4 (125 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας