Μπουγάτσα με ανθότυρο

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Η συνταγή που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά. Λαχταριστή μπουγάτσα με ανθότυρο. Αφράτη και πεντανόστιμη. Ότι πρέπει για ένα χορταστικό πρωινό! Η συνταγή είναι για 20 κομμάτια περίπου.

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. κριμ τσιζ
  • 4 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • Λίγη βανίλια (1 /4 κ.γλ.)
  • 60 γρ. γάλα
  • Μισό κιλό φύλλο κρούστας, λεπτό
  • 170 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, τρίβουμε κι ανακατεύουμε τα δύο τυριά σ’ ένα μπολ.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να πήξουν και να γίνουν αφράτο μείγμα.

Στη συνέχεια, διαλύουμε το κορν φλάουρ και τη βανίλια στο γάλα και το ανακατεύουμε με τα χτυπημένα στα αυγά.

Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τα τυριά και ανακατεύουμε απαλά.

Έπειτα, στρώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα - ένα σε ταψάκι που να τα χωράει κι απλώνουμε επάνω σ’ αυτά το μείγμα των τυριών.

Στρώνουμε επάνω τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα και πάλι ένα - ένα.

Κατόπιν, αλείφουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο βούτυρο (στο στάδιο αυτό μπορούμε να φυλάξουμε την μπουγάτσα στην κατάψυξη).

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια, 30 με 40 λεπτά περίπου.

Τέλος, τη βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τη σερβίρουμε ζεστή.

Η μπουγάτσα με ανθότυρο είναι πανέτοιμη.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Όση περισσέψει, τη φυλάμε στο ψυγείο και τη ζεσταίνουμε και πάλι πριν τη σερβίρουμε.
  • Προαιρετικά πασπαλίζουμε την μπουγάτσα με λίγη κανέλα.

Σχετικές συνταγές 

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (4 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας