Λαχταριστή τερίνα σοκολάτας extra bitter

Υλικά συνταγής

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα. Λαχταριστή τερίνα σοκολάτας extra bitter. Ένα υπέροχο γλυκό, ιδανικό για κάθε περίσταση. Οι λάτρεις της σοκολάτας θα εθιστείτε. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!

Υλικά συνταγής  

  • 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα extra bitter (70% κακάο)
  • 300 γρ. βούτυρο
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 7 ασπράδια αυγών
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν-μαρί.

Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει ελαφρά και ανακατεύοντας ρίχνουμε έναν προς έναν τους κρόκους.

Κατόπιν, χτυπάμε τ' ασπράδια σε μαρέγκα προσθέτοντας το αλάτι.

Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύουμε απαλά και έπειτα το αδειάζουμε σε μία μακρόστενη φόρμα.

Τέλος, το αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες περίπου πριν το σερβίρουμε.

Η τερίνα σοκολάτας είναι έτοιμη.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Για έξτρα γεύση μπορούμε να προσθέσουμε πάνω από το γλυκό μας φράουλες. Ο συνδυασμός με την σοκολάτα είναι μοναδικός!

Άλλες συνταγές 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: