Η καλύτερη σοκολατόπιτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Υλικά συνταγής
Η καλύτερη σοκολατόπιτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Η σοκολατομανία ξαναχτυπά. Πρόκειται για μια συνταγή, που πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε. Η καλύτερη σοκολατόπιτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Ένα γλυκό που δεν χάνει ποτέ την αξία του. Μπορείτε να το γευτείτε κάθε ώρα της ημέρας. Είναι μοναδικό.

Υλικά συνταγής

  • 350 γρ κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 185 γρ. βούτυρο, μαλακό
  • 5 αυγά
  • 45 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο
  • 3-4 βανίλιες

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα από όλα, ρίχνουμε την κουβερτούρα με την ζάχαρη και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να γίνει μια παχύρρευστη σάλτσα.

Τη βγάζουμε από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

Στη συνέχεια και αφού κρυώσει κάπως, ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους, χτυπώντας καλά.

Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και τις βανίλιες.

Φτιάχνουμε σφιχτή μαρέγκα και τη ρίχνουμε λίγη-λίγη στο μείγμα μας, ανακατεύοντας ελαφρά.

Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά.

Η σοκολατόπιτα μας είναι έτοιμη.

Καλή σοκολατένια απόλαυση!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να γαρνίρουμε την σοκολατόπιτα, με φέτες μπανάνας, σιρόπι σοκολάτας ή κρέμα γάλακτος(ενώ είναι ακόμα ζεστή).
  • Με την συγκεκριμένη συνταγή, η "πίτα"  μας θα βγει πιο αφράτη και λιγότερο λιπαρή.
  • Χτυπώντας τα αυγά, προσέχουμε να χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για σοκολατόπιτα

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.8 (Ψήφοι: 6)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: