Αλάτι

Από Ρεμί, 26 Αυγ 2023

Η συνταγή που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά. Κουλούρια Fougasse, αλμυρά και πεντανόστιμα! Τα ψωμάκια Fougasse προέρχονται από τη Γαλλία και συγκεκριμένα από την περιοχή της Προβηγκίας. Η παρασκευή τους είναι πολύ εύκολη και απλή και η διαδικασία τους μοιάζει με αυτή της λαγάνας. Το ιδανικό σνακ για μικρούς και μεγάλους!

Από Ρεμί, 22 Ιουλ 2023

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πίτα που έχετε φάει ποτέ. Η πίτα Κιχί είναι παραδοσιακό φαγητό της Κοζάνης. Φτιάχνεται εύκολα με λίγα μόνο υλικά και προσφέρει ανεπανάληπτη γεύση. Δοκιμάστε την και θα ξετρελαθείτε!

Από Ρεμί, 13 Ιουλ 2023

Η συνταγή για ένα εύκολο πιάτο που θα εντυπωσιάσει. Ταμπουράς τηγανητός, με άρωμα Χίου. Στη Χίο και τα Δωδεκάνησα ταμπουράς ονομάζεται η χοντρή κόκκινη κολοκύθα εξαιτίας της ομοιότητας της με το έγχορδο μουσικό όργανο ταμπουράς. Δοκιμάστε να φτιάξετε τηγανητό τον ταμπουρά και θα μας θυμηθείτε. Απλά πεντανόστιμος!

Από Ρεμί, 12 Ιουλ 2023

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ορεκτικό που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Παραδοσιακοί ταμπουροκεφτέδες ή αλλιώς δαβρόλια. Ταμπουράς λέγεται η χοντρή κόκκινη κολοκύθα στη Χίο και τα Δωδεκάνησα εξαιτίας της ομοιότητας της με το έγχορδο μουσικό όργανο ταμπουρά. Συνοδεύει ιδανικά το ουζάκι σας. Δοκιμάστε τους οπωσδήποτε!

Από Ρεμί, 1 Ιουν 2023

Μια καλοκαιρινή συνταγή που θα σας θυμίσει τα καλοκαίρια της γιαγιάς. Νόστιμος Καγιανάς, η σπεσιαλιτέ της Λακωνίας! Φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα. Ένα άκρως χορταστικό φαγητό. Συνοδέψτε τον καγιανά με φρέσκο ψωμάκι!

Από Ρεμί, 31 Ιαν 2023

Το σφουγγάτο μας παραπέμπει στις υπέροχες νησιώτικες ομελέτες. Στη Χίο, όπως και σε κάποια άλλα νησιά, σφουγγάτα λένε αυτά τα τηγανητά «κεφτεδάκια». Η συγκεκριμένη συνταγή έχει ως βάση το μάλαθρο και είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Σερβίρετε τα ως μεζέ για ούζο η τσίπουρο και θα μας θυμηθείτε!

Από Ρεμί, 27 Δεκ 2022

Όταν μαγειρεύεται η γαλοπούλα συνήθως χρειάζεται γύρω στη μισή ώρα για να «ξεκουραστεί» σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να κόβεται εύκολα. Όσο λοιπόν η γαλοπούλα περιμένει, μπορείτε να φτιάξετε μια εύκολη σάλτσα από τα υγρά που έχετε μαζέψει στο ταψάκι της.
Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε σάλτσα σε όλα τα ψητά σας.

Από Ρεμί, 23 Δεκ 2022

Το μαρινάρισμα της γαλοπούλας είναι ίσως το πιο σημαντικό σημείο. Στο αλατόνερο κρέας της γίνεται πιο νόστιμο, ζουμερό και επίσης μαγειρεύεται και πιο γρήγορα. Αν θέλουμε για έξτρα νοστιμιά, προσθέτουμε τα αρώματα και τα μπαχαρικά. Η συνταγή είναι για 5 λίτρα, αρκετά για μια γαλοπούλα 6-7 κιλών.

Από Ρεμί, 7 Ιουν 2022

Η καλύτερη επιλογή για το κυριακάτικο τραπέζι σας. Νόστιμο αρνάκι στη φωλιά, να γλύφετε τα δάχτυλα σας! Τα λαχανικά δένουν υπέροχα με το κρέας δίνοντας μοναδική γεύση. Συνοδέψτε το φαγητό με κόκκινο κρασάκι!

Από Ρεμί, 27 Ιαν 2022

Μια εύκολη συνταγή που θα θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά. Τυρόπιτα μπουργκινιόν, του ονείρου! Αφράτη και μοσχομυριστή. Ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας.

Οι νέες συνταγές μας