Υλικά Συνταγής
Μια διαφορετική συνταγή που θα λατρέψετε. Πεντανόστιμα λουκάνικα με φασόλια, η συνταγή από την Ισπανία. Ο συνδυασμός είναι απλά μοναδικός. Μακράν το πιο χορταστικό γεύμα που έχετε δοκιμάσει!
Υλικά συνταγής
- 1 κ.σ. αγνό παρθένο ελαιόλαδο
- 3 λωρίδες μπέικον, ψιλοκομμένες
- 500 γρ. πικάντικα λουκάνικα, σε φέτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε ροδέλες
- 3 σκ. σκόρδο, λιωμένες
- 3 κ.σ. ντοματοπελτές
- 1 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά
- 400 γρ. άσπρα φασόλια (κονσέρβα), στραγγισμένα
- 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 2–3 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση συνταγής
Σε φαρδύ σκεύος ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το μπέικον και τα λουκάνικα, ώσπου να ροδίσουν, για 10 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 7 λεπτά περίπου.
Βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα το μπέικον και τα λουκάνικα μαζί με τον ντοματοπελτέ, την πάπρικα και 500 γρ. ζεστό νερό.
Κατόπιν σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, προσθέτουμε τα φασόλια και τις ντομάτες και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Τέλος, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Τα λουκάνικα με φασόλια είναι έτοιμα.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Συνοδεύουμε τα λουκάνικα με ζεστό πουρέ πατάτας.
- Αν θέλουμε να πετύχουμε καυτερή γεύση, προσθέτουμε καυτερή πάπρικα αντί για γλυκιά.
Άλλες συνταγές
- Νόστιμα φασόλια χάντρες με λουκάνικα και πιπεριές
- Απολαυστικά λουκάνικα με φακές
- Νόστιμα λουκάνικα με κρεμμύδια και λαχανικά
- Φασόλια γίγαντες με χωριάτικο λουκάνικο στο φούρνο