Υλικά Συνταγής
Ο καλύτερος τρόπος να συνδυάσετε τις φακές. Με τα λουκάνικα και το μπέικον η γεύση φτάνει σε άλλο επίπεδο γεύσης. Έτσι ξεγελιούνται και οι δύσκολοι της οικογένειας που δεν προτιμούν τις φακές!
Υλικά συνταγής
- 500 γρ. λουκάνικα, πικάντικα
- 1 κ.γλ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. φακές
- 1 κρεμμύδι, κομμένο στα δύο
- 3 – 4 καρφάκια γαρύφαλλου
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κλωναράκι θυμαριού
- 1 σκ. σκόρδο, λιωμένη
- 1 κ.γλ. ντοματοπελτές
- 1 λίτ. ζωμός κοτόπουλου
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Στη συνέχεια, αραδιάζουμε τα λουκάνικα σε ταψάκι και τα ψήνουμε για 20 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και κατόπιν τηγανίζουμε το κρεμμύδι, να γίνει τραγανό.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
Τέλος, προσθέτουμε τα λουκάνικα και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα.
Τα λουκάνικα με φακές είναι έτοιμα.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Σερβίρουμε με τραγανό ψωμί και πράσινη σαλάτα.
Άλλες συνταγές
- Φακές σούπα
- Φακές βελουτέ με ελαιόλαδο
- Φακές με ρύζι (φακόρυζο)
- Φασόλια γίγαντες με χωριάτικο λουκάνικο στο φούρνο
- Διαφορετική φασολάδα με μπέικον και λουκάνικο