Μαριναρισμένες ροδέλες καλαμαριού με σπανάκι

Υλικά συνταγής

Η συνταγή που θα φέρει την θάλασσα στο σπίτι σας. Δοκιμάστε τις υπέροχες ροδέλες καλαμαριού με σπανάκι και θα μας θυμηθείτε. Με ξεχωριστή μαρινάδα που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό!

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. καλαμάρια, χωρίς τα πλοκάμια
  • 1 κ.γλ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 2-3 κ.γλ. τσίλι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 500 γρ. τρυφερά φύλλα από σπανάκι
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 60 γρ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια καλά και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Τα κόβουμε σε ροδέλες (1 εκ. πάχος) και τα βάζουμε σε ρηχό σκεύος.

Στη συνέχεια ανακατεύουμε το τζίντζερ, το τσίλι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μείγμα επάνω στα καλαμαράκια.

Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες.

Σουρώνουμε τις ροδέλες και κρατάμε στην άκρη τη μαρινάδα.

Έπειτα, ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι ή wok να «κάψει» και ρίχνουμε μέσα τα καλαμαράκια λίγα - λίγα την κάθε φορά.

Τα ψήνουμε για 1 με 2 λεπτά, τα βγάζουμε από το σκεύος μόλις δούμε ότι γίνονται άσπρα και τα κρατάμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε τη μαρινάδα στο ζεστό σκεύος ή wok και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια.

Τα βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 3 με 4 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν.

Κατόπιν ρίχνουμε μέσα το σπανάκι, σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 2 λεπτά, να μαλακώσει.

Μετά βάζουμε πάλι τα καλαμάρια μέσα και ανακατεύουμε καλά.

Τέλος αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε σε βαθιά πιατέλα και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Κάθε φορά που βάζουμε στο ζεστό σκεύος λίγα - λίγα τα καλαμαράκια για να ψηθούν, θα πρέπει να αφήνουμε το σκεύος να ζεσταθεί πάλι πολύ καλά μέχρι να βάλουμε τα επόμενα, γιατί διαφορετικά θα μας γίνουν σκληρά.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: