Μοσχαράκι με αρακά, της μαμάς Λίτσας!

Υλικά συνταγής

Αυτή εδώ είναι η συνταγή μου για μοσχαράκι με αρακά, ένα πλούσιο και θρεπτικό γεύμα. Ένα πιάτο τόσο γευστικό, που θα θυμίσει σε όλους την μαμαδίστικη κουζίνα.

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 1 κιλό αρακά
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 1/3 ματσάκι άνηθο
  • 3 φρέσκιες και μεγάλες ντομάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά κόβουμε το μοσχάρι μας σε κομμάτια, τόσο ώστε να μπορούν να ψηθούν καλά.

Αλατοπιπερώνουμε καλά τα κομμάτια του μοσχαριού μας και τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί.

Στη συνέχεια, περνάμε τις ντομάτες μας από τον τρίφτη και προσθέτουμε την μισή ποσότητα από αυτές στο ταψί μας.

Λιώνουμε το βούτυρο και το περιχύνουμε στο κρέας.

Βάζουμε το ταψί σε μέτριο φούρνο μέχρι να μισοψηθεί.

Μόλις λοιπόν μισοψηθεί προσθέτουμε 1-2 φλιτζάνια νερό και την υπόλοιπη ντομάτα.

Όταν βράσουν, προσθέτουμε τον αρακά και τον άνηθο, τον οποίο και θα έχουμε ψιλοκόψει.

Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει ο αρακάς.

Τέλος όταν ο αρακάς και το μοσχαράκι μας είναι έτοιμα, σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το φαγητό μας να τραβήξει τα υγρά του.

Και αυτό ήταν, το μοσχαράκι με αρακά είναι έτοιμο.

Σερβίρουμε στα πιάτα μας και καλή μας απόλαυση!

Συμβουλές

  • Ποτέ δεν βάζουμε το κρέας για ψήσιμο αμέσως αφότου το βγάλουμε από το ψυγείο. Γιατί θα ψηθεί μόνο εξωτερικά.
  • Δεν λαδώνουμε το κρέας που προορίζεται για ψήσιμο. Το κρέας, ειδικά το μοσχάρι, περιέχει από μόνο του το απαραίτητο λίπος ώστε να ψηθεί και να αναδείξει την μυρωδιά του.
  • Δεν τρυπάμε το κρέας, γιατί έτσι χάνονται οι χυμοί του.

Άλλες συνταγές με μοσχάρι

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: