Υλικά Συνταγής
Οι «μπουκιές» είναι μια παραδοσιακή συνταγή που φτιάχναν στα χωριά της Αρκαδίας.
Καταρχήν θα φτιάξουμε ένα είδος ζυμαριού από γάλα και αλεύρι (όχι νερό):
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με αλάτι και αφήνουμε να βράσει. Μετά, προσθέτουμε το αλεύρι ώστε να μην γίνει σβωλιάσει...
Σβήνουμε τη φωτιά και αφού κρυώσει, το μείγμα έχει πήξει και έχει γίνει ζυμάρι!
Κόβουμε με το μαχαίρι σε τετράγωνα κομμάτια.
Βάζουμε σε ένα πιάτο αλεύρι και παίρνουμε ένα προς ένα τα κομμάτια και τα τυλίγουμε σε «σαλιγκάρια» ή μπουκιές. Μετά τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε μια καθαρή πετσέτα για περίπου 15 λεπτά.
Ύστερα βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τις μπουκιές. Τις αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να βράσουν και τις βγάζουμε. Σουρώνουμε και σερβίρουμε σε πιάτα.
Ριχνουμε σε κάθε πιάτο φρέσκια μυζήθρα και παράλληλα καίμε βούτυρο φρέσκο σε ένα τηγάνι.
Περιχύνουμε σε κάθε πιάτο από ένα κουταλάκι βούτυρο και γίνεται άλλο πράγμα! Οι μπουκιές μας είναι έτοιμες.