Μπουρεκάκια με κιμά, τραγάνα και χορταστικά!

Υλικά συνταγής

Ψάχνετε ένα σνακ που να είναι και νόστιμο αλλά και χορταστικό; Η συνταγή για μπουρεκάκια με κιμά είναι αυτό που χρειάζεστε! Μπορεί να είναι μια μπελαλίδικη συνταγή άλλα αξίζει τον κόπο. Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!

Υλικά Συνταγής

  • 500 γρ. κιμά
  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • χυμός από 2 ντομάτες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 αυγό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι μας, το οποίο έχουμε ψιλοκόψει και τα σωτάρουμε.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα, ανακατεύοντας καλά τον κιμά να τσιγαριστεί καλά.

Ρίχνουμε το αλατοπίπερο, το χυμό ντομάτας και τη δάφνη.

Έπειτα χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να βράσει, για περίπου 30 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του. Που και που ανακατεύουμε και προσέχουμε να μην μας κολλήσει.

Όταν φύγουν τα πολλά ζουμιά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Προσθέτουμε στη γέμισή μας το αυγό, αφού το έχουμε χτυπήσει πρώτα, το τυρί, τη φρυγανιά και τον μαϊντανό.

Κόβουμε τα φύλλα μας σε πλατιές λωριδούλες, τις αλείφουμε με βούτυρο και βάζουμε μια κουτάλια από το μείγμα της κατσαρόλας μας σε κάθε λωρίδα.

Τέλος, τυλίγουμε τις λωρίδες σε σχήμα φλογέρας, τις βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και τις αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.

Ψήνουμε τα μπουρεκάκια σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 20- 25 λεπτά. 

Αυτό ήταν, τα μπουρεκάκια μας είναι έτοιμα.

Καλή μας όρεξη!

Συμβουλές για τα μπουρεκάκια

  • Καλό θα ήταν να καταναλώσουμε τα μπουρεκάκια μας άμεσα, για να είναι τόσο το δυνατόν πιο τραγάνα.
  • Μπορούμε στο μείγμα της γέμισή μας να προσθέσουμε λίγη κανελίτσα, για μια έξτρα γλυκάδα.

Δείτε κι άλλες συνταγές

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής