Πατατοσαλάτα με κοτόπουλο, μπέικον, ελιές και μουστάρδα

Από eleni, 28 Δεκέμβριος, 2013
Μερίδες

Αυτή είναι η συνταγή μου για πατατοσαλάτα με μπέικον, κοτόπουλο, μουστάρδα, κρασί, ελιές και μυρωδικά. Προετοιμάζεται πολύ πολύ γρήγορα και το τελικό αποτέλεσμα είναι μια καταπληκτική πατατοσαλάτα, κατάλληλη για ένα γιορτινό τραπέζι και όχι μόνο. Δοκιμάστε τη.

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε καλά τις πατάτες με ένα σκληρό σφουγγάρι σε ζεστό νερό ώστε να φύγουν από τα χώματα.

Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις βράζουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι τρυπιούνται εύκολα με ένα μαχαίρι. Προσοχή: οι πατάτες δεν πρέπει να γίνουν μαλακές. Αν συμβεί αυτό, τότε το αποτέλεσμα αντί για πατατοσαλάτα θα είναι πουρές! :)

Στο μεταξύ, κόβουμε σε τετραγωνάκια το μπέικον και τα μανιτάρια, ψιλοκόβουμε τον άνηθο, το μαϊντανό και το κρεμμυδάκι και κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες.

Βγάζουμε τις πατάτες από την κατσαρόλα και τις κρυώνουμε λίγο με νερό. Αν χρειάζεται τις κόβουμε στη μέση ή σε κύβους (ανάλογα με το πόσο μεγάλες τις θέλουμε).

Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο να ζεματιστεί. Σοτάρουμε στο λάδι για 2-3 λεπτά το κοτόπουλο και το μπέικον.

Προσθέτουμε στο μείγμα το κρεμμυδάκι και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί μας, και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τις πατάτες μας και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε στο τέλος το μαϊντανό, και τον άνηθο.

Αλατοπιπερώνουμε και η πατατοσαλάτα μας είναι έτοιμη. Σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές για την πατατοσαλάτα

  • Για να γίνει πιο όμορφο το πιάτο, αν θέλουμε γαρνίρουμε με 2-3 ελιές γεμιστές με πιπεριά κομμένες στη μέση.
Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.5 (12 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Κατηγορία συνταγής

Οι νέες συνταγές μας