Γαρίδες με ουίσκι και πιλάφι

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Μια εύκολη και γευστική συνταγή που πληρεί τις προδιαγραφές ενός πλήρες γεύματος. Γαρίδες με ουίσκι και πιλάφι. Όλη η νοστιμιά σε ένα πιάτο. Δοκιμάστε τες!

Υλικά συνταγής

  • Γαρίδες ολόκληρες
  • Ξύδι
  • Βιτάμ Soft
  • Πράσινο χλωρό κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Μισό ποτ. ουίσκι σκοτς
  • Κρέμα γάλακτος
  • Ρύζι για πιλάφι
  • Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • Άνηθος, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά βράζουμε τις γαρίδες για δέκα λεπτά, προσθέτοντας στο νερό λίγο ξύδι.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι που έχουμε κάψει το βιτάμ, σοτάρουμε ψιλοκομμένο χλωρό πράσινο κρεμμυδάκι.

Στη συνέχεια ρίχνουμε και τις γαρίδες, τις σοτάρουμε μαζί με το κρεμμυδάκι και ρίχνουμε αλάτι.

«Σβήνουμε» το φαγητό μας με  το ουίσκι και προσθέτουμε κρέμα γάλακτος με ελάχιστο νεράκι για να μην πήξει.

Όταν δέσει η σάλτσα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Έπειτα ετοιμάζουμε το ρύζι.
 
Το βράζουμε, βάζοντας όσο αλάτι θέλουμε.

Όταν γίνει το ρύζι μας το στραγγίζουμε και στον πάτο της κατσαρόλας του καίμε βιτάμ σοφτ.

Εκεί μέσα, ρίχνουμε ένα γερό μείγμα μαϊντανού και άνηθου, καλά ψιλοκομμένοι και οι δύο.

Όταν μαϊντανός και άνηθος μαλακώσουν και βγάλουν άρωμα, ρίχνουμε το ρύζι από το τρυπητό πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε γερά και γρήγορα με μία ξύλινη κουτάλα, ούτως ώστε μαϊντανός και άνηθος να μοιραστούν παντού στο ρύζι, ή μέχρι να πάρει μία πράσινη απόχρωση το ρύζι παντού.

Τέλος σερβίρουμε σε μία μεγάλη πιατέλα με μία μεγάλη φόρμα, χύνουμε τη σάλτσα των γαρίδων (που έχει πορτοκαλίζον χρώμα) πάνω από το ρύζι και απλώνουμε ομοιόμορφα τις ολόκληρες γαρίδες γύρω από το ρύζι.

Αν προτιμούμε να σερβίρουμε ατομικές μερίδες, βάζουμε σε ατομικό πιάτο ένα λοφάκι ρυζιού φορμαρισμένο σε μπολάκι του παγωτού, περιχύνουμε με σάλτσα και τοποθετούμε ομοιόμορφα τις γαρίδες γύρω.

Οι γαρίδες με ουίσκι και πιλάφι είναι έτοιμες.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αν οι γαρίδες είναι αποφλοιωμένες, μόνο με τη σάρκα τους, τότε, μαζί με τη σάλτσα τους, τις περιχύνουμε πάνω από το ρύζι, είτε σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα, είτε σε γαρίδες.
  • Εάν θέλουμε προσθέτουμε στη μερίδα του, φρέσκο, χοντροκομμένο στο μύλο, πιπέρι.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για γαρίδες

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας