Πεντανόστιμο αρνάκι φρικασέ

Υλικά συνταγής

Μια παραδοσιακή συνταγή. Πεντανόστιμο αρνάκι φρικασέ, σκέτη νοστιμιά. Η γεύση του θα σας καταπλήξει. Μην χάνετε χρόνο, απλά δοκιμάστε την.

Υλικά συνταγής

  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κιλά αρνάκι, σε μερίδες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 6 δεμάτια κρεμμυδάκια, φρέσκα
  • Μισό κιλό πράσινη σγουρή σαλάτα ή μαρούλια
  • Μισή κούπα άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Μισή κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • Μισή κούπα χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, βάζουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά και σωτάρουμε τα κομμάτια του αρνιού.

Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και μισή κούπα νερό.

Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε, ώσπου να μαλακώσει το κρέας.

Στο μεταξύ, καθαρίζουμε, πλένουμε καλά τα κρεμμυδάκια και τη σαλάτα και τα κόβουμε, σε μεγάλα κομμάτια.

Έπειτα, τα ρίχνουμε μαζί με τον άνηθο και το μαϊντανό, στην κατσαρόλα με το κρέας και τα αφήνουμε να βράσουν, χωρίς να λιώσουν.

Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, χτυπάμε τ' αυγά με το χυμό λεμονιού σ' ένα μπολ, ρίχνουμε μέσα σ' αυτά λίγο από το ζουμί του φαγητού και τα αδειάζουμε επάνω στο φαγητό, κουνώντας την κατσαρόλα με κυκλικές κινήσεις, ώστε το αυγολέμονο να πάει παντού, χωρίς να πολυανακατευτεί το φαγητό και χαλάσει η εμφάνισή του.

Τέλος, τα αδειάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυγολέμονο, μπορούμε να περιχύσουμε το φαγητό μόνο με χυμό λεμονιού, κατά τον ίδιο τρόπο, παραλείποντας τ' αυγά.
  • Για να γίνει ελαφρύτερο το φαγητό, μπορούμε να ζεματίσουμε τα κρεμμυδάκια προηγουμένως σε λίγο νερό και να τα στραγγίσουμε.

Άλλες συνταγές για αρνί

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.7 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: