Πικάντικες μελιτζάνες (Μπεϊγκάν ατσαρί), η συνταγή από την Ινδία

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 10/08/2022

Ένα χαρακτηριστικό φαγητό από την πόλη Ουντεπούρ της κεντρικής Ινδίας. Αυτές οι πικάντικες μελιτζάνες είναι το κάτι άλλο! Πεντανόστιμες και απολαυστικές. Το καλύτερο συνοδευτικό που έχετε δοκιμάσει!

Υλικά συνταγής

  • 2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 6 σκ. σκόρδο, ξεφλουδισμένες
  • 800 γρ. μελιτζάνες καθαρισμένες, ξεπικρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κ.γλ. σπόρους γλυκάνισου
  • Μισό κ.γλ. σπόρους κύμινου
  • 350 γρ. ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γλ. σπόρους κόλιανδρου, κοπανισμένους
  • 1 κ.γλ. σκόνη από τουρμέρικ (κουρκουμάς)
  • 1 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
  • 1 ποτ. φυτικό ελαιόλαδο και ακόμα 3 κ.σ.
  • Αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά βάζουμε στο μπλέντερ τα κομματάκια από το τζίντζερ και τις σκελίδες του σκόρδου.

Προσθέτουμε 1 κρασοπότηρο νερό και τα χτυπάμε, μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής πολτός.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις μισές μελιτζάνες να σοταριστούν ελαφρά από όλες τις πλευρές.

Στη συνέχεια, τις βγάζουμε και τις και τις αφήνουμε να περιμένουν.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αφήνουμε να ζεσταθεί και σοτάρουμε τις υπόλοιπες μελιτζάνες.

Κατόπιν τις βγάζουμε και αυτές  και τις αφήνουμε να περιμένουν.

Καθαρίζουμε τη κατσαρόλα μας και προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα τους σπόρους από το γλυκάνισο, το κύμινο και τους σοτάρουμε καλά μέχρι να σκουρύνουν και να βγάλουν όλα τους τα αρώματα.

Μετά ρίχνουμε μέσα τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το μείγμα τζίντζερ, σκόρδου που έχουμε ετοιμάσει.

Προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το τουρμέρικ, τη πιπεριά καγιέν και το αλάτι.

Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 10 λεπτά (γυρίζοντας το συνέχεια).

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το βράζουμε μέχρι το μείγμα να γίνει πηκτό και μελωμένο.

Ρίχνουμε μέσα τις τηγανισμένες μελιτζάνες και τις αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά.

Χαμηλώνουμε ακόμα περισσότερο τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με ένα καπάκι και αφήνουμε να συνεχιστεί το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.

Τέλος το αφήνουμε να χλιαρέψει και το σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Σερβίρουμε τις μελιτζάνες σαν κυρίως πιάτο μαζί με ρυζάκι μπασμάτι.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας