Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά, η παραδοσιακή συνταγή!

Υλικά συνταγής

Οι μελιτζάνες είναι από τα πιο υποτιμημένα λαχανικά. Αυτή εδώ η συνταγή για μελιτζάνες γεμιστές θα σας αρέσει πολύ. Μια πανδαισία υλικών, που θυμίζει την αυθεντική, πολίτικη συνταγή, που κανένας δεν θα μπορεί να της αντισταθεί.

Υλικά Συνταγής

  • 1 ½ κιλό μελιτζάνες για γεμιστά (ίσιες και όχι πολύ χοντρές)
  • ½ κιλό κιμά
  • ½ φλιτζάνι ρύζι
  • ½ κιλό ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • λίγος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Καταρχάς, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε και αυτές. Το ίδιο κάνουμε και για τον δύοσμο και τον μαϊντανό μας.

Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά με τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου να ζεσταθεί.

Ρίχνουμε τον κιμά μας και τον σωτάρουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και μόλις ξεσβωλιάσει ο κιμάς, προσθέτουμε και τις ντομάτες.

Έπειτα προσθέτουμε τον  ψιλοκομμένο δυόσμο, το ανάλογο αλατοπίπερο και μισό φλιτζάνι νερό.

Αφού ψηθούν όλα στο τηγάνι, περίπου 15 λεπτάκια δηλαδή, ρίχνουμε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και μόλις ξαναπάρει μια βράση προσθέτουμε και το ρύζι.

Ώσπου να βράσει και το ρύζι, πλένουμε τις μελιτζάνες μας, αφαιρούμε την ψίχα τους αφήνοντας όμως λίγη με την φλούδα.

Στη συνέχεια, αφού αφαιρέσουμε την ψίχα από τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε λίγο εσωτερικά και αμέσως τις γεμίζουμε με τον ψημένο κιμά.

Αφού γεμίσουμε όλες τις μελιτζάνες μας, τις περνάμε από το τηγάνι για λίγο και τις αραδιάζουμε στην κατσαρόλα.

Τέλος προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό και βάζουμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά για να ψηθούν.

Μόλις ψηθούν καλά, σερβίρουμε σε μια μακρουλή και ωραία πιατέλα και περιχύνουμε με την σάλτσα τους.

Και αυτό ήταν, οι γεμιστές μελιτζάνες μας είναι έτοιμες για να τις απολαύσουμε.

Καλή μας όρεξη!

 

Συμβουλή

Μπορούμε να προσθέσουμε μια πρέζα ζάχαρης στο εσωτερικό των μελιτζανών πριν το γέμισμα, για έξτρα γλυκάδα.

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: