Μελιτζάνες γιαχνί, η συνταγή από τη Χίο

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή που μπορείτε να απολαύσετε όλο το χρόνο. Μελιτζάνες γιαχνί, η συνταγή από τη Χίο. Ένα πεντανόστιμο φαγητό με άρωμα μαμάς! Δοκιμάστε το οπωσδήποτε.

Υλικά συνταγής

  • Μελιτζάνες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκόρδο
  • Ντομάτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κλωνάρι βασιλικό

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κομμάτια, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε τρυπητό, για να φύγει η πικράδα.

Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την ντομάτα και τα ψήνουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο.

Αφού σωταριστούν λίγο, ρίχνουμε τις μελιτζάνες.

Κατόπιν βάζουμε λίγο νερό για να ψηθούν και στο τέλος προσθέτουμε τον βασιλικό.

Οι μελιτζάνες γιαχνί είναι έτοιμες.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Συνοδεύουμε τις μελιτζάνες γιαχνί με άσπρο ρύζι.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: