Πιροσκί με λουκάνικο, για μια βραδιά με φίλους

Συνταγή από stevi | Ενημερώθηκε στις 13/09/2018

Πόσες φορές δεν έχετε προβληματιστεί για το τι θα φτιάξετε για να υποδεχτείτε φίλους στο σπίτι; Και δεν εννοούμε φυσικά κάποιο επίσημο τραπέζι, αλλά μια χαλαρή βραδιά με ταινία, επιτραπέζια παιχνίδια ή απλά κουβεντούλα. Τι σερβίρουμε, λοιπόν, σε μια τέτοια περίσταση; Σίγουρα η εύκολη λύση είναι να παραγγείλουμε απ’ έξω. Αλλά δεν είναι ούτε η οικονομικότερη, ούτε και η πιο υγιεινή. Δείξτε στους φίλους σας πόσα σημαίνουν για σας, μπαίνοντας στην κουζίνα και δημιουργώντας κάτι ιδιαίτερο γι’ αυτούς. Στόχος είναι να είναι γευστικό, εύκολο, γρήγορο και το κυριότερο να δείξει στους δικούς σας ανθρώπους ότι η απόλαυσή τους μετράει για σας. Στο supersyntages.gr σας την έχουμε τη λύση και λέγεται πιροσκί με λουκάνικο!

Υλικά συνταγής

  • 1 ζύμη σφολιάτας εμπορίου
  • 4 χωριάτικα λουκάνικα μετρίου μεγέθους της αρεσκείας σας
  • 4 φέτες τυρί του τοστ
  • Κέτσαπ
  • Μουστάρδα
  • Αγγουράκι πίκλες ή φρέσκες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • Λίγο γάλα εβαπορέ

Εκτέλεση συνταγής

Ανοίγουμε τη ζύμη και στο κέντρο της αλείφουμε μια στρώση κέτσαπ και μια στρώση μουστάρδας (όχι μεγάλη ποσότητα).

Στη συνέχεια τοποθετούμε τα λουκάνικα, τα οποία έχουμε κόψει στη μέση. Τα βάζουμε σε δύο σειρές, δύο επάνω (4 κομμάτια) και δύο κολλητά από κάτω (άλλα 4 κομμάτια).

Πάνω στα λουκάνικα, ρίχνουμε ψιλοκομμένες πίκλες, ή αν δε σας αρέσουν διάφορα χρώματα ψιλοκομμένες πιπεριές.

Καλύπτουμε τέλος με τις φέτες του τυριού και σκεπάζουμε με τη ζύμη που προεξέχει γύρω γύρω (την οποία της έχουμε κόψει στα άκρα της σαν γάζα).

Αλείφουμε το πιροσκί με λίγο γάλα εβαπορέ και με ένα πιρούνι το τρυπάμε, ώστε να ψηθεί καλύτερα το λουκάνικο. Προσοχή μόνο μην τρυπήσουμε μέχρι κάτω κάτω.

Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Ιδανικό θα είναι να ψήσετε σε πυρέξ ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε και την κάτω πλευρά του πιροσκί που συνήθως, λόγω των υγρών που βγαίνουν κατά το ψήσιμο των υλικών στο εσωτερικό, χρειάζεται περισσότερο χρόνο ψησίματος. Βγάζοντας από τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Συνοδεύεται τέλεια με μπύρα λόγω του λουκάνικου που περιέχει.

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.9 (21 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας