Πορτοκαλόπιτα, γλυκιά και κλασσική!

Από eleni, 6 Δεκέμβριος, 2010
Μερίδες

Αυτή εδώ είναι η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα. Είναι πανεύκολη και το τελικό αποτέλεσμα απλά τέλειο! Θυμίζει άλλα γλυκά όπως ραβανί με άρωμα πορτοκάλι, ή ακόμα και γαλακτομπούρεκο με extra δόση πορτοκαλιού.

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρά και ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας το σύρμα με το ένα φλιτζάνι ζάχαρη, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα του πορτοκαλιού.

Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά μας (δε θέλει και πολύ κόπο)προσθέτουμε σιγά σιγά τα φύλλα κρούστας.

Εδώ θέλω τη φαντασία σας... Μπορείτε να τα κόψετε σε κομματάκια, να τα τσαλακώσετε ή να τα απλώσετε σε στρώσεις βάζοντας μία στρώση φύλλο, λίγη από τη γέμιση, ξανά φύλλο κ.ο.κ. Μια εξίσου καλή ιδέα είναι τα πιάσετε σαν βεντάλια (δηλαδή να τα σουρώσετε) ένα ένα και να τα τοποθετήσετε στο ταψί. Εγώ προσωπικά προτιμάω να τα κόβω σε μικρά κομμάτια,να τα βουτάω τσαλακωμένα στη γέμιση και στη συνέχεια να τα αραδιάζω στο ταψί. Όποιον τρόπο και αν ακολουθήσετε θα γίνει εξίσου όμορφη η πορτοκαλόπιτά σας.

Ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά.

Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε 1 1/2 ποτήρι νερό με το χυμό πορτοκάλι, τα 2 φλιτζάνια ζάχαρη, το ξυλάκι της κανέλας και τη φλούδα του πορτοκαλιού.

Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και εν συνεχεία τα κατεβάζουμε απο την φωτιά.

Αφαιρούμε τη φλούδα του πορτοκαλιού για να μην πικρίσει το σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

Βγάζουμε την ψημένη πορτοκαλόπιτα από τον φούρνο και την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει (περίπου 10 λεπτά).

Μόλις το σιρόπι μας κρυώσει λίγο, περιχύνουμε την πορτοκαλόπιτα. Μη νομίσετε ότι το σιρόπι είναι πολύ. Το πολύ σε 2 ωρίτσες θα το έχει απορροφήσει όλο.

Αφού η πορτοκαλόπιτα "πιεί" όλο της το σιρόπι είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Καλή απόλαυση!

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.3 (68 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας