Υλικά Συνταγής
Η συνταγή για ένα γλυκό που θα κλέψει τις εντυπώσεις. Ένα γαλακτομπούρεκο όπως ακριβώς το φτιάχνουν στις Σέρρες. Αφράτο και πεντανόστιμο. Αν το φτιάξετε μια φορά, θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια!
Υλικά συνταγής
- 1 μισή λιτ. γάλα
- 1 πακέτο βιτάμ
- 5 αυγά
- 1 μισή φλ. ζάχαρη
- Μισό φλ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 3 βανίλιες
- Μισό κιλό φύλλο κρούστας
Για το σιρόπι
- 2 μισή φλ. ζάχαρη
- 2 φλ. νερό
- Χυμό από μισό λεμόνι.
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά ζεσταίνουμε το γάλα καλά με δύο κουταλιές βιτάμ.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στο καυτό γάλα μαζί με τις βανίλιες ανακατεύοντας συνέχεια ώσπου η κρέμα να πήξει.
Παίρνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Λιώνουμε το υπόλοιπο βιτάμ σε τηγάνι, αλείφουμε τα μισά φύλλα κρούστας και τα βάζουμε στις άκρες και στις πλευρές ενός ταψιού.
Κατόπιν ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα και την σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα.
Περιχύνουμε με το βιτάμ που απέμεινε το γαλακτομπούρεκο, το κόβουμε σε ρόμβους και το ψήνουμε 1 ώρα σε φούρνο.
Μέχρι να ψηθεί το γλυκό φτιάχνουμε το σιρόπι.
Βάζουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
Τέλος αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και μόλις ψηθεί το γλυκό, το περιχύνουμε με αυτό.
Το υπέροχο Σερραϊκό γαλακτομπούρεκο είναι έτοιμο.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Η κρέμα δεν πρέπει να βράζει για πολύ ώρα, γιατί θα ψηθεί και για περίπου μια ώρα στο ταψί.
Σχετικές συνταγές
- Διαφορετικό γαλακτομπούρεκο με ρυζάλευρο
- Γαλακτομπούρεκο, τόσο λαχταριστό που δεν θα μείνει κομμάτι!
- Γαλακτομπούρεκο, παραδοσιακή και δοκιμασμένη συνταγή
- Παραδοσιακή γαλατόπιτα, όνειρο!
- Η πιο ωραία γαλατόπιτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ!