Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή που χρειάζεται μια ιδιαίτερη προετοιμασία αλλά αξίζει τον κόπο. Ποτό βύσσινο από τη Χίο. Θα χρειαστεί να το αφήσουμε για ένα χρονικό διάστημα να προετοιμαστεί. Το αποτέλεσμα όμως είναι θεϊκό. Δοκιμάστε το και θα απολαμβάνετε όλο τον χειμώνα ένα υπέροχο ποτό!
Υλικά συνταγής
- 2 κιλά βύσσινο
- 2 κιλά κονιάκ
- 2 κιλά ζάχαρη
- 15 μοσχοκάρφια
- 5 μασουράκια κανέλα
- 10 μανταρίνια μικρά, άγουρα
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, βάζουμε σε μια μπουκάλα το βύσσινο με τη ζάχαρη, την κανέλα, τα μοσχοκάρφια, και τα μανταρίνια για 1 μήνα (Ιούλιο - Αύγουστο) στον ήλιο.
Μετά, προσθέτουμε το κονιάκ, δηλαδή όταν το πάρουμε από τον ήλιο.
Όταν προσθέσουμε το κονιάκ, μπορούμε να το συντηρήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Κάθε μέρα, κουνάμε τη μπουκάλα, ώστε να λιώσει τελείως η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι.
Άλλες συνταγές
- Λικέρ πορτοκάλι, το παραδοσιακό χιώτικο
- Εγκ νογκ, το ποτό των Χριστουγέννων!
- Εύκολο και λαχταριστό τσιζκέικ, με σάλτσα βύσσινο