Ψάρια τηγανιτά, εύκολη και γρήγορη συνταγή!

Συνταγή από ALEXANDRA | Ενημερώθηκε στις 23/08/2019

Η συνταγή για ψαράκια τηγανιτά είναι εύκολη και δίνει μια γρήγορη και νόστιμη λύση για το γεύμα σας. Θα το λατρέψετε!

Υλικά συνταγής

  • 5-6 ψάρια για τηγάνισμα
  • αλεύρι
  • ηλιέλαιο
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά καθαρίζουμε καλά τα ψάρια μας και βάζουμε το τηγάνι μας στην φωτιά να κάψει.

Αλατίζουμε τα ψάρια καλά, πριν τα βάλουμε στο τηγάνι, γιατί το αλάτι δεν στέκεται στην κρουστά του ψαριού μετά το τηγάνισμα.

Στη συνέχεια, αλευρώνουμε τα ψάρια μας σε ένα πιατάκι. Προσοχή, τα τινάζουμε καλά ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι.

Αφού έχουμε βάλει το λάδι στο τηγάνι, είμαστε έτοιμοι και ξεκινάμε το τηγάνισμα.

Προσοχή: Το λάδι θα πρέπει να καλύπτει το πάχος του ψαριού κατά 1/3.

Επίσης, στο τηγάνι βάζουμε λίγα ψάρια την κάθε φορά, για να μην κολλήσουν και να μην αρχίσουν να ρουφάνε όλο το λάδι.

Μόλις τηγανιστούν καλά και από τις δυο πλευρές, βάζουμε τα τηγανιτά ψάρια μας σε μια πιατέλα με στρωμένες χαρτοπετσέτες, για να απορροφηθεί όλο το περιττό λάδι.

Και αυτό ήταν τα τηγανιτά ψάρια μας είναι έτοιμα. Σερβίρουμε και καλή μας απόλαυση!

 

Συμβουλές

  • Επιλέγουμε ψάρια για τηγάνισμα τα οποία να είναι λεπτά σε πάχος.
  • Το ψάρι πρέπει να είναι στεγνό μέσα και έξω πριν το τηγάνισμα.
  • Κατά το τηγάνισμα δεν σκεπάζουμε το τηγάνι.
  • Δεν αναποδογυρίζουμε συνέχεια το ψάρι μας, περιμένουμε να γίνει, να ροδίσει δηλαδή, η μια πλευρά και μετά πάμε στην άλλη.
  • Τα τηγανιτά ψάρια συνοδεύονται τέλεια με ρυζάκι για μια πιο υγιεινή λύση ή και με τηγανίτες πατατούλες για μια γευστική απογείωση...

Άλλες συνταγές με ψάρια

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.5 (17 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Βασικά υλικά

Οι νέες συνταγές μας