Μοναδική πίτα με πράσα και πιπεριές Φλωρίνης

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 23/06/2021

Μια συνταγή που θα αγαπήσετε μικροί και μεγάλοι. Μοναδική πίτα με πράσα και πιπεριές Φλωρίνης. Μοσχομυριστή και πεντανόστιμη. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη

  • Μισό κιλό αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κούπα νερό, χλιαρό
  • 70 γρ. μαργαρίνη, μαλακιά

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό πράσα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης, ψημένες και κομμένες σε κομματάκια
  • 2 μέτριες ντομάτες αποφλοιωμένες, σε κομματάκια
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ετοιμάζουμε τη ζύμη.

Στο μπολ του μίξερ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, ρίχνουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο και το νερό και ζυμώνουμε με το γάντζο ζυμώματος για 7 λεπτά, ώσπου να σχηματιστεί ζύμη απαλή που να μην κολλάει στα δάχτυλα.

Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια, τα λαδώνουμε ελαφρά και τα αραδιάζουμε σ' ένα ταψάκι.

Τα αφήνουμε να σταθούν για 1 ώρα.

Στο μεταξύ, βάζουμε τα πράσα να βράσουν σε αρκετό νερό, ώσπου να μισομαλακώσουν και τα στραγγίζουμε.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα πράσα και τις πιπεριές και το ανακατεύουμε επάνω στη φωτιά για 7 με 8 λεπτά, να σοταριστούν.

Έπειτα, προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα να βράσει 2 με 3 λεπτά.

Ανοίγουμε τα μπαλάκια της ζύμης σε φυλλαράκια 20 εκατοστών, τα αλείφουμε με μαργαρίνη και τα στοιβάζουμε 6 μαζί.

Αφήνουμε τα στοιβαγμένα πιταράκια να σταθούν για μισή ώρα και τα ανοίγουμε σε δύο φύλλα, με διάμετρο ελαφρά μεγαλύτερη από τη διάμετρο του ταψιού του φούρνου.

Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο.

Κατόπιν, απλώνουμε επάνω τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.

Λαδώνουμε καλά την επιφάνεια της πίτας και τη χαράζουμε σε κομμάτια.

Τέλος, την ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 1 ώρα περίπου, να ροδίσει επάνω-κάτω.

Η πρασόπιτα με πιπεριές Φλωρίνης είναι έτοιμη.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Σερβίρουμε την πίτα ζεστή ή κρύα, είναι το ίδιο νόστιμη.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (6 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας