Ρύζι με μπρόκολο, καρότο και γραβιέρα

Υλικά συνταγής

Μια πολύ ωραία συνταγή για να μαγειρέψουμε το μπρόκολο και να το απολαύσουμε. Με ρύζι, καρότο και λίγο τυρί, το αποτέλεσμα είναι θεσπέσιο! Μπορούμε να το φάμε είτε ως σαλάτα είτε ως κύριο πιάτο. 

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμμάρια ρύζι 
  • 1 μέτριο μπρόκολο 
  • 2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες 
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη ή σε κύβους 
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο 
  • Αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση Συνταγής

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε νερό που βράζει, βάζουμε το μπρόκολο και το βράζουμε για 10 λεπτά. 

Έπειτα, βγάζουμε το μπρόκολο από την κατσαρόλα και στο ίδιο νερό βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά. 

Στραγγίζουμε το ρύζι.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα καρότα μας που τα έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες. 

Προσθέτουμε το ρύζι και το μπρόκολο, αλατοπιπερώνουμε και σωτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη. 

Σερβίρουμε το μπρόκολο σε ένα ωραίο μπολ και γαρνίρουμε με τη γραβιέρα, τριμμένη ή κομμένη σε κύβους. 

Συμβουλές

Αν κάνουμε δίαιτα, μπορούμε να βάλουμε ένα τυρί με λιγότερα λιπαρά. Εναλλακτικά, μπορούμε να μην βάλουμε καθόλου τυρί και να καρυκεύσουμε με χυμό λεμονιού.

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.2 (Ψήφοι: 5)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: